Frissen Zalából

2021.08.27. 07:00

Elkezdődött a Liget utca felújítása Andráshidán

A város bruttó 26 millió forintot biztosít a munkálatokhoz, melyeket várhatóan október közepére fejeznek be.

Mozsár Eszter

A sajtóbejárás résztvevői a Liget utcában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A tegnapi sajtóbejáráson ­Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: a városvezetésnek nem egészen 300 millió forintos kerete van 869 út és járda rendbetételére. A Kovács Károly városépítő programban jóval több lehetőség lesz az ilyen jellegű felújításokra.

A sajtóbejárás résztvevői a Liget utcában
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról számolt be, hogy a központi költségvetésben 350 milliárd forintot szánnak közterületek rendbetételére, ezt a 4 százalékos gazdasági növekedés teszi lehetővé.

Domján István képviselő elmondta, hogy a Liget utcában az Áfonya utcától nyugatra 236 méter hosszan kétrétegű aszfaltot kap a négy méter széles út, emellett megoldják a csapadékvíz elvezetését. Végül Bali Zoltán alpolgármester a Kovács Károly városépítő programmal kapcsolatban hozzátette: a közel 6 milliárd forintos keret közbeszerzési eljárásai lassan befejeződnek, a nyertes kivitelezőkkel szeptember közepén kötnek szerződést. A tervek szerint idén további 14 helyszínen lesznek felújítások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában