Frissen Zalából

2021.08.23. 18:01

Az utolsó simítások után felragyoghat a Kiscsillag Nagykanizsán

A helyi református gyülekezet tagjai és a szülők közösen elkezdték kitakarítani a kivitelezési munkák után a Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvoda épületét.

Horváth-Balogh Attila

20210823, Nagykanizsa, Utolsó simítások a Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvodán A gyülekezet tagjai és a szülők takarítanak nyitás előtt Hella Ferenc református lelkipásztor, esperes. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH_

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A munkálatok egész héten folynak, a lelkes önkéntesek segítenek a dél-zalai város legújabb oktatási intézményének berendezésében is. Mint arról már többször beszámoltunk, az állam majd' félmilliárd forintos támogatása révén a Rozgonyi és a Hunyadi utcák sarkán építhette meg 1000 négyzetméteres óvodáját a Magyarországi Református Egyház, illetve a Nagykanizsai Református Egyházközség. Az új, rendkívül tágas, impozáns óvodaépület szeptember elsején meg is nyitja kapuit és fogadja a gyerekeket. A középsősöket, akik már tavaly szeptember óta „kiscsillagosok”, de a kivitelezés miatt első tanévüket a református gyülekezeti teremben töltötték és a kiscsoportosokat, akik életük új és fontos szakaszát a modern épületben kezdik meg.

– Összesen több, mint ötven óvodásról beszélünk, s reméljük, jövőre még többen lesznek, hiszen felmenő rendszerben el szeretnénk indítani a 3. csoportot is, mert az óvodánkat eredendően ekkora létszámra tervezték – bocsátotta előre a helyszínen Hella Ferenc református lelkipásztor, esperes, miközben a háttérben az önkéntesek szorgoskodtak. – Úgy vélem, elégedettek lehetünk, ugyanis a kivitelező csak egy nagyon picit csúszott meg az építéssel, miközben a kezdeti időszakban a jelentős csapadék, a kivitelezés második felében pedig az építőanyag-hiány nehezítette a munkát. Jogos tehát a hálaadó istentisztelet az óvodáért, melyre szeptember 5-én, vasárnap 10 órakor kerül sor – ez alkalommal megtörténik a már működő óvodai csoport óvodásainak ünnepélyes befogadása is. Az igehirdetést Steinbach József püspök úr végzi, az istentiszteletet követően pedig hivatalosan is átadjuk az óvoda épületét.

Hella Ferenc református lelkipásztor, esperes
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A Kiscsillag Református Óvodába jár Szollár-Nikolics Zsanna, a Kanizsai Fiatalok Közössége elnökének (aki a szervezet több tagjával együtt részt vett a tegnapi munkálatokban) 4 esztendős kislánya, Szollár Alina Anita.

– Megfogott a légkör és az a szellemiség, ami az óvoda dadáiból és óvónőiből sugárzik – válaszolta választásának okait firtató kérdésünkre az édesanya. – Ők ugyanis anno azt ígérték, hogy ez az empátia óvodája lesz és ennek azért örültem nagyon, mert éppen ez az, ami egyre jobban hiányzik napjainkban a társadalomból. Nem bántam meg egy évvel ezelőtti döntésem, mert azt érzem, hogy tényleg empátiára nevelik a gyerekeket éppen azzal, hogy az itt dolgozók maguk is empatikusak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában