Frissen Zalából

2021.08.19. 16:00

1Úton: a nemzetközi zarándoknapon a keszthelyi hívek is úton voltak

Az édesapákért és a férfiakért imádkoztak a keszthelyi hívek is az 1Úton nemzetközi zarándoknapon, amelyet a Mária Út Egyesület kezdeményezett.

Péter B. Árpád

A zarándokok Keszthelyről a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolnához mentek Fotó: PBÁ

Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódva a Mária-út teljes hosszában – Ausztriában, Erdélyben, a Felvidéken, Szlovéniában és Magyarországon – több mint száz településről indultak útnak a hívek. A keszthelyiek a Fő téri templomban a Tál Zoltán plébános által bemutatott szentmisét követően Alsógyenes érintésével – énekelve s imádkozva – a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolnához zarándokoltak.

A zarándokok Keszthelyről a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolnához
mentek Fotó: PBÁ

Tál Zoltán plébános a Fő téri templomban bemutatott zarándokmisén emlékeztetett: 150 éve annak, hogy Szent Józsefet IX. Pius pápa az egyház legfőbb oltalmazójává nyilvánította, s a tiszteletére meghirdetett emlékév kínálta az alkalmat az idei imaszándék megfogalmazására, vagyis, hogy a családok felelős férfitagjaiért fohászkodjanak.

- Szent József végig ott állt Mária és Jézus mellett rendületlen hitével, munkájával, imádsággal és azzal a szeretettel, amivel élete során fenntartotta a Szent Családot – mondta szentbeszédében Zoltán atya.

A keszthelyi hívek a Fő téri templom előtt a reggeli zarándokmise után Fotó: Péter B. Árpád

- Ezért kérjük közbenjárását a mi családjainkért, az apákért és a férfiakért. Tál Zoltán szerint a zarándoklat azt is szolgálja, hogy „kegyelmi időt éljünk meg”, hiszen ez belső lelki tartalom, nem séta vagy kirándulás.

- Azért gyűltünk össze, hogy valóban egy úton legyünk – folytatta a plébános – az imádság útján. A rózsafüzér, az ének, vagy egy rövid csend összehoz ma bennünket; nem sietünk, imádkozunk, lélekben együtt vagyunk A zarándokok a vonyarcvashegyi kápolnánál szentségimádáson, azt követően agapén vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában