Frissen Zalából

2021.07.05. 08:00

Tumultus a határon – 4 óra volt a várakozási idő Letenyénél

Négyórás várakozás alakult ki szombaton napközben mindkét letenyei határátkelőnél. A hétvégi turnusváltás miatt sokan keltek útra az Adria felé, az átlépést pedig lassította, hogy a horvát hatóságok július 1-je óta ellenőrzik a védettségi igazolványokat.

Péter B. Árpád

Akinek nincs az unióban kölcsönösen elfogadott kártyája (vagy a védettségét nem tudja applikáció segítségével igazolni), annak rendelkeznie kell 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy vállalnia, hogy átlépés után teszteltet, és amíg az eredmény megérkezik, házi karanténba vonul.

Múlt csütörtökön és szombaton is így festett a sztrádaátkelő Letenyénél. Az átkelést az ellenőrzés is lassítja Fotó: Péter B. Árpád

A régi 7-esen szombaton dél körül négy kilométeres volt a kocsisor, amelynek vége beért Letenyéig. A helyiek azt mesélik, ilyen akkor volt rendszeresen, amikor még nem volt sztráda. Várakozás közben sokan sétáltak az út mentén, egy lengyel csoport pedig streetballozni kezdett.

Feszültséget nem tapasztaltunk, s a körforgalomnál rendőrök segítettek, hogy ez így is maradjon. A magyar rendszámú autók mellett leginkább a többi V4-országból érkező járműveket lehetett látni a 7-esen és a sztrádaátkelőnél is. A tumultus szombat délutánra megszűnt mindkét határállomásnál, s negyedórára csökkent a várakozás Horvátország felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában