Frissen Zalából

2021.07.14. 12:30

Továbbra is marad a hőség

Csütörtök éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben.

zaol.hu

Nyáron a nagy hőség sokakat megvisel, azonban pár jó tanácsot megfogadva elviselhetőbbé tehető.

Az egyik legfontosabb tényező a folyadékbevitel, figyelni kell a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra. Kerülni kell az alkohol, a kávé, a cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. Együnk több rostos, könnyű nyári ételeket. Nappal sötétítsük el a szobát és inkább éjjel szellőztessünk.

Az átlagosnál melegebb időjárás bárkinél okozhat egészségügyi gondokat, panaszokat, kellemetlen érzéseket. Különösen figyeljünk az idősebbekre, a gyermekekre és a krónikus betegekre. A bőr védelméről sem szabad megfeledkezni, lehetőség szerint kerüljük a közvetlen napot 11 és 15 óra között, válasszuk az árnyékos, hűvös helyeket. Ha tehetjük, naponta többször vegyünk frissítő zuhanyt.

Amennyiben van rá lehetőség, érdemes felkeresni Zala megye természetes fürdővizeit is: „11 engedéllyel rendelkező természetes fürdőhely várja a felfrissülni vágyókat, ebből nyolc természetes fürdőhely a Balaton parton található (Balatongyörök – Községi strand és Szépkilátó Strand; Gyenesdiás – Diási Játékstrand, Gyenesi Lidó strand; Keszthely – Helikon strand, Libás strand és Városi strand; Vonyarcvashegy – Lidó strand; Hévíz – Tófürdő; Zalaegerszeg – Gébárti Tóstrand; Zalalövő – Borostyán Tóstrand”. – írja a kormanyhivatal.hu oldalán.

A fürdővizeket folyamatosan ellenőrzik, Zala megyében egyetlen természetes fürdőhelynél sem merült fel probléma.

Kiemelt kép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában