várják a résztvevőket

2021.07.21. 15:00

Retró véradás Zalaegerszegen

Retró hangulatú véradásra várja jövő héten a segíteni szándékozókat a Magyar Vöröskereszt, a szervezet 1939 óta vesz részt a véradásszervezésben, évente tízezernél több ilyet szervez, ezzel járulva hozzá a biztonságos vérellátáshoz.

Arany Gábor

Évente 250 ezren döntenek úgy, hogy vérükkel segítik beteg embertársaikat. A járványhelyzet a véradások csökkenését eredményezte, ugyanakkor nagyon sok beteg élete vagy felépülése múlik azon, hogy megkapja-e a gyógyításához szükséges vérkészítményeket. Az egészségügyi intézmények vérkészítményekkel való ellátása folyamatos feladat, és ebben a rendkívüli helyzetben is elengedhetetlen a donorok segítsége, hiszen az emberi vér csak emberi vérrel pótolható. A kórházi műtétek sikere a véradókon is múlik.

A Magyar Vöröskereszt zalaegerszegi városi szervezete ezért retró véradóhetet hirdet az Országos Vérellátó Szolgálat Zalaegerszegi Intézetével közösen július 26–30. között mindennap 8.00 órától, hétfőn 18.00, kedden és szerdán 15.00, csütörtökön 19.00, pénteken 12.00 óráig lehet vért adni. A szervezők reményei szerint a retró héten megjelenik legalább 300 donor, akiket sörrel és virslivel is megvendégelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában