megmérettetés

2021.07.12. 13:00

Házi szörpök versenye Galambokon

Mentából, fenyőrügyből és rozmaringból, valamint bogyós gyümölcsökből készült italokkal versenyeztek szombaton a termelői piacon megtartott második szörpversenyen.

Benedek Bálint

Az önkormányzat korábban rendszeresen tartott borversenyt, pálinkamustrát, de az alkoholmentes italok kimaradtak a sorból. Szabó Tamás polgármester elmondta: a háziasszonyok a lekvár mellett rendszeresen készítenek szörpöket, ezért tavaly és idén is megrendezték a viadalt.

A zsűri a polgármesterrel. Balról Csöndör Piroska, Varga Attiláné, Borbás Sándorné, Bányai Edit és Varga Hajnalka Fotó: Gergely Szilárd

A szörpöket öttagú, kizárólag galamboki hölgyekből álló zsűri értékelte, vakkóstolást követően. Mint azt elmondták: minden nevező kitűnő állagú és ízletes szörpökkel jelentkezett. Eredmények, gyümölcs:

1. Varga Attiláné (Galambok), 2. Földi-Jankovics Heléna (Nagykanizsa), 3. Szabó Lilla (Galambok). Gyógynövény: 1. Németh Anita (Galambok), 2. Nagy Lilla (Garabonc), 3. Rakos Judit (Újudvar). Különdíj, a település szörpje: Németh Noémi (Galambok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában