Frissen Zalából

2021.07.28. 17:30

Átadták a falugazdász irodát Zalaegerszegen

A búzaszentelést követően délután Zalaegerszegen átadták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új irodaházát. A NAK Igazgatóság a Platán Center Iroda és Üzletházban kapott helyet, ahol a vezetőségi irodák mellett korszerű konferenciaterem és modern ügyféltér, azaz falugazdász iroda várja az ide betérőket.

Mozsár Eszter

Az irodaház átadásán Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke is köszöntőt mondott. Mögötte balról: Bali Zoltán alpolgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Győrffy Balázs (országos elnök NAK), Süle Katalin (országos alelnök NAK), Sabján Krisztián (megyei elnök NAK)

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepség elején Sabján Krisztián, a NAK Zala megyei szervezetének elnöke elmondta, az irodaház a zalai gazdák érdekérvényesítésének és információ bázisának a központja lesz. Emlékeztetett, Zalában 13 ezer fős tagságuk van, a területi agrárbizottságok száma 133, tehát a megye minden szegletében vannak tagjaik.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a térségben zajló több milliárdos beruházásokra utalva hangsúlyozta, a technikai fejlesztés mellett fontos a mezőgazdaság modernizálása. Ezt példázza többek között a zalaegerszegi drón kompetenciaközpont épülése. A politikus hozzátette, például a permetező drónok térnyerésének köszönhetően a növényvédelem jóval hatékonyabbá válhat.

Az irodaház átadásán Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke is köszöntőt mondott. Mögötte balról: Bali Zoltán alpolgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Győrffy Balázs (országos elnök NAK), Süle Katalin (országos alelnök NAK), Sabján Krisztián (megyei elnök NAK) Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A város alpolgármestere, Bali Zoltán az önkormányzat partnerségéről biztosította a kamarát. A beruházások közül a jelenleg 700 millió forintból épülő Kézműves és Termelői Piacot emelte ki, ahol számítanak a környékbeli gazdák részvételére, emellett a leendő tudásközpont hasznos szerepére utalt.

Süle Katalin NAK országos alelnök az előző két irodában töltött évek tapasztalatairól szólt, amikor a megyei szervezet elnökeként találkozott a munkatársakkal. Ebbe az új épületbe gazdálkodóként és tisztségviselőként fog betérni. Megköszönte a zalai gazdáknak a sok-sok éves együtt gondolkodást és tenni akarást.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke a modern munkakörnyezetet méltatta, valamint azt, hogy az ügyfélpontokon az eddigieknél sokkal diszkrétebb ügyintézés folyhat. Győrffy Balázs utalt továbbá a megye gazdag mezőgazdasági kultúrájára és erdőgazdálkodására. Úgy véli, hogy a minőségi élelmiszer folyamatosan felértékelődik és a magyar mezőgazdaság teljesítményének mindig lesz felvevő piaca. Elmondta továbbá, a kormány biztosítja a mezőgazdasági fejlesztésekhez a forrásokat.

A rendezvényen részt vett az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ országos elnöke is. Jakab István arról szolt, hogy a NAK rendszere, infrastruktúrája, komoly vidéki hálózata biztosítja a többi szervezettel való gördülékeny kapcsolatot. A 21. század nagy változásra kényszerítette a mezőgazdaságot, s legfontosabbat, a tudásátadást kell elsősorban szem előtt tartaniuk.

Az ünnepség végén a három történelmi egyház képviselői megáldották az iroda épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában