Frissen Zalából

2021.06.04. 10:00

Szépül a novai egészségház környezete

Térkövezett járda kiépítésével fejeződik be az a többlépcsős, nagyszabású program, amelyet a helyi egészségügyi létesítmények és környeztük felújítása érdekében indított el a göcseji település önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Varga Dominik rakja le a térkövet a Petőfi utcai járda megújuló szakaszán

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Petőfi utcai járda mintegy száz méteres szakaszának újjáépítéséhez a Magyar falu program nyújtott támogatást.

Németh József, a település polgármestere a beruházás kapcsán elmondta: azt a konstrukciót vették igénybe, amely maximum ötmillió forint erejéig lehetőséget biztosított anyagbeszerzésre. A község még 2020-ban pályázott, s közel 4,7 millió forintot nyertek.

– A háziorvosi rendelőt, a védőnői szolgálat helyiségeit, a fogorvosi rendelőt és a gyógyszertárat is magába foglaló egészségház szintén pályázati támogatással megvalósult felújítása után döntöttünk úgy, hogy a környezetet is rendbe tetetjük – magyarázta a polgármester.

– Erre egyrészt azért volt szükség, mert a mozgáskorlátozott feljárót össze kellett kötnünk a járdával, de az a Petőfi utca ezen szakaszán amúgy is nagyon rossz állapotban volt már, az aszfaltburkolat néhány helyen teljesen elkopott. A térkővel burkolt járda nemcsak esztétikusabb, de a balesetmentes gyalogos közlekedést is elősegíti.

Varga Dominik rakja le a térkövet a Petőfi utcai járda megújuló szakaszán
Fotó: Gyuricza Ferenc

Németh József hozzátette, nemcsak a járdaszakasz újul meg, hanem az önkormányzati hivatal közvetlen szomszédságában található egészségház előtti parkolót is átalakítják, továbbá ugyancsak térburkolással kiépült egy új mentőbeálló is. Az épület környezetét parkosítással, növénytelepítéssel teszik még vonzóbbá, s ezzel a község újabb frekventált pontja válik rendezetté.

– A tárgyi feltételeink folyamatosan javulnak – jelentette ki a polgármester. – Nagy fájdalmunk ugyanakkor, hogy a fogorvosi körzet továbbra is tartósan betöltetlen, a következő időszak egyik fő feladatának ezen probléma megoldását tartjuk. A fogorvosi rendelőnk is rendkívül jól felszerelt, 9,5 millió forintért a legmodernebb eszközökkel láttuk el, s nagyon bízunk abban, hogy hamarosan találunk olyan fogorvost, aki számára vonzóak lesznek ezek a körülmények, s meg tudunk vele egyezni a praxis tartós betöltéséről – mondta végezetül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában