Frissen Zalából

2021.06.16. 07:00

Szinte egész Tófej megmozdult a közösségi programon

Több mint tízéves múltra tekint vissza a közép-zalai településen az a Mozog a falu elnevezésű közösségi és sportprogram, amelyet az elmúlt hét végén rendeztek meg a sportpályán. A résztvevőket közös főzés, ügyességi és sportversenyek, valamint játéklehetőségek egész sora mellett egy újonnan kialakított kondicionáló­terem avatója is várta.

Gyuricza Ferenc

A női kategória legjobbja, Kovács Katalin küzd a traktorgumival Fotó: Gyuricza Ferenc

Utóbbi kapcsán Horváth Zoltán polgármester elmondta: régóta igény volt a községben egy olyan edző- vagy erőnléti terem kialakítására, amely a helyiek sportolási lehetőségeit szolgálja. A képviselő-testület több lehetséges helyszínt is megvizsgált, majd úgy döntött, hogy a tekepálya egyik részét alakítja át konditeremmé. A polgármester szerint a tekére jelenleg kisebb az igény a faluban, ráadásul az egyik pálya amúgy is felújításra szorult volna, így annak megszüntetése mellett határoztak.

– A másik pálya viszont megmarad, így a teke iránt elkötelezettek is hódolhatnak szenvedélyüknek – magyarázta a polgármester. – A konditerem kialakítása, a gépek beszerzése, valamint néhány további eszköz, például egy asztalitenisz- és egy teqballasztal, illetve egy drótkötélpálya telepítése összesen hatmillió forintba került, ezt az összeget saját bevételei terhére, önerőből biztosította az önkormányzat.

A Mozog a falu program iránt – fejtette ki Horváth Zoltán – mindig kiemelt érdeklődés mutatkozott, ezért a község egyik legfontosabb programjának számít. Tavaly el kellett halasztaniuk, idén pedig a gyermeknappal vonták össze.

– Ez a rendezvény a sportról, a játékról és a főzésről szól – magyarázta a polgármester. – Mára túlnőtt a falu határain, hiszen a szomszédos településekről is érkeznek részt­vevők. Arra törekszünk, hogy minden korosztály megtalálja a számára vonzó programot, illetve hogy olyan versenyekkel készüljünk, amelyekben bárki kipróbálhatja tudását, erőnlétét, ügyességét.

A női kategória legjobbja, Kovács Katalin küzd a traktorgumival Fotó: Gyuricza Ferenc

A versenyek közül a legnagyobb érdeklődés a traktorgumi-forgatást kísérte, a résztvevőknek egy perc alatt kellett a lehető legtöbbször átfordítaniuk egy, az életkoruknak megfelelően kiválasztott kereket. A hölgyek versenyét Kovács Katalin nyerte, férfi kategóriában Léránt Attila, a gyerekeknél Tóth Nimród volt a legeredményesebb. A büntetőrúgó-bajnokságban ugyancsak három kategóriában nevezhettek az érdeklődők, ebben Molnár Lajos (35 év alatti korosztály), Jakab Zoltán (35 év felettiek) és Mátyás Edina (nők) nyert.

A rönkhajítás Adamasky Krisztiánnak, a sodrófahajítás ugyancsak Kovács Katalinnak ment a legjobban. Az asztalitenisz-bajnokság győztese Fatér Ferdinánd lett, a kosárlabda-­büntetődobásokban Káli Dávid volt a legeredményesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában