Frissen Zalából

2021.06.28. 07:00

Rögös volt az út, de elkészült a pajta Németfaluban

Kétszáz négyzetméter alapterületű, közösségi célokat szolgáló pajtát avattak fel a községben a sportpálya mellett. Az önkormányzat a Göcsej-Zala Mente Leader Egyesület segítségével pályázott, illetve nyert tízmillió forintot a pajta építésére.

Jóna István

Barabás Szabolcs önkormányzati képviselő, dr. Tóth-Árvai Viktória aljegyző, Vigh László országgyűlési képviselő, Ragánné Gyalog Erika polgármester, Bencze Ildikó jegyző, Barabás József alpolgármester, Egyed József önkormányzati képviselő vágta át a szalagot

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A község lakói és vendégeik szinte teljesen megtöltötték az új közösségi teret, amelynek avatóján Ragánné Gyalog Erika polgármester beszélt a pajtaépítés rögös útjáról. Elmondta, hogy többszöri kivitelezőváltás után sikerült megtalálni a legmegfelelőbb vállalkozót: Harmath Ottó és cége remek munkát végzett.

Barabás Szabolcs önkormányzati képviselő, dr. Tóth-Árvai Viktória aljegyző, Vigh László országgyűlési képviselő, Ragánné Gyalog Erika polgármester, Bencze Ildikó jegyző, Barabás József alpolgármester, Egyed József önkormányzati képviselő vágta át a szalagot Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– Reméljük, hogy az itt lakók kikapcsolódását szolgálja majd a pajta, és hamarosan közösségépítő programokkal, régi népszokásokat felelevenítő rendezvényekkel tölthetjük majd meg az új közösségi terünket – fogalmazott a polgármester.

– A magyar ember mindig is küzdő volt, falvaink folyamatosan küzdenek, hogy életben maradjanak. Kormányunk vidéket segítő programja és a hozzájuk rendelt források a falvak fejlődését szolgálják – mondta Vigh László országgyűlési képviselő. Kiemelte, a vidék felértékelődött, s az ott élő családoknak nagy a felelősségük, hogy a közösségek tovább éljenek.

Az új pajtát Görbe László milejszegi katolikus plébános áldotta meg Tóth Győző református lelkésszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában