Frissen Zalából

2021.06.15. 07:00

Program a környezettudatosságért Zalaegerszegen

Erdei fülesbagoly, szajkó, fekete rigó, szarvasbogár. A közös bennük, hogy akár városias környezetben is találkozhatunk velük.

Arany Gábor

Nagy érdeklődés kísérte dr. Illyés Zoltán biológus előadását is. Képünk az erdei fülesbagoly bemutatásáról készült Fotó: PU

Erről is szó esett szombaton azon az előadáson, amit a csácsi arborétumban felállított sátorban tartottak. Részeként a Kvártélyház által megrendezett, Természetesen Zala, természetesen Zalaegerszeg című programnak.

Nagy érdeklődés kísérte dr. Illyés Zoltán biológus előadását is. Képünk az erdei fülesbagoly bemutatásáról készült Fotó: PU

Ez három alkalommal tartandó konferenciát foglal magában, s első ízben szombaton általános iskolásokat fogadtak. A nyitó előadáson szó esett az erdők szerepéről életünkben, amiről Nyirádi Ivett, a Zalaerdő munkatársa beszélt. A természet védelméről dr. Illyés Zoltán biológustól hallhattak a fiatalok. Ő hozta magával a bevezetőben említett seregletet. Az erdész-vadász hivatásról, pályaválasztásról Szekér Réka beszélt, aki nem is oly régen még az Öveges általános iskola diákja volt. A vadászkutyák képességeiről dr. Holló Ágnes bemutatóján szerezhettek ismereteket a gyerekek, a természetfotózáshoz pedig Pezzetta Umberto szolgált képekkel illusztrált tippekkel. Az erdőt bemutató sétára Vizlendvai Martin kerületvezető erdésszel indultak az ifjak. Másnap felnőtteknek szóló előadások következtek, ezeken a civil szervezetek képviseltették magukat.

Az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló program kapcsán a szervezők kiemelték: a virtuális térben mind több időt töltők számára kívánják bemutatni a természet értékeit, környezetünk megóvásának módját, fontosságát. A záró előadást augusztus 27-én rendezik, mégpedig az Art moziban. Itt a környezettudatosság lesz a középpontban, szólva arról is, hogy e téren milyen pozitív hatásai vannak a kutyatartásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában