Frissen Zalából

2021.06.10. 07:00

Parkolók épültek Zalaegerszegen, a lakókat szolgálja a játszótéri felújítás is

Két évtized alatt megkétszereződött a megyeszékhelyen a gépjárművek száma, már megközelíti a 35 ezret.

Arany Gábor

Szilasi Gábort és Szak Tibort hallgatják az újságírók

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Egyebek mellett erről is szó esett annak kapcsán, hogy a landorhegyi városrészben folytatódott az autóparkolók gyarapítása. Szerdán a Landorhegyi út 36. mellett Szilasi Gábor önkormányzati képviselő számolt be arról, hogy négy beállóhellyel bővült a parkoló. Az önkormányzat által finanszírozott, 3 millió forint költségű beruházást megelőzően a Zalavíz Zrt. kicserélte a társasház ivóvíz-gerincvezetékét, valamint a bekötését. A gyepes burkolatú, szabvány méretű parkolókból három a feltáró út keleti, egy pedig a zöldsziget elbontásával a nyugati oldalán készült el, a zalaegerszegi Szakály Kft. kivitelezésében.

Az itt lakókat szolgálja az a korszerűsítés is, amely a közeli játszótéren kezdődött. Az elhasználódott, illetve nem szabványos eszközöket lecserélik, és fedett homokozó épül még ezen a nyáron.

Szilasi Gábort és Szak Tibort hallgatják az újságírók
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Szilasi Gábor arról is szólt, hogy a Landorhegyi út 16.-nál hat parkolóval bővül a beállóhely, valamint a Kovács Károly városépítő programban épül meg a Kiserdő mellett egy nagyobb parkoló.

A térséget érinti, hogy a Landorhegyi, illetve az Egry és Kodály utcában útfelújítások lesznek. Nagyobb beruházást jelent még a Budai völgy utca rekonstrukciója, ez ősszel kezdődik, és a kivitelezés várhatóan novemberben zajlik le.

Zalaegerszegen a Kovács Károly városépítő programba 19 helyszínen 264 parkoló létesítését tervezték be. Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportjának vezetője elmondta: a Dózsa ligetben például a meglévő 52 férőhely további 48 parkolóval bővül, a Vizslaparki út és a Platán sor találkozásánál 19 új parkoló létesül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában