Frissen Zalából

2021.06.05. 12:00

Megszólaltatták a lélekharangot Egeraracsán

Pénteken felcsendült az a harang az egeraracsai temetőben, mely a falu lakóinak és elszármazottak adományaiból készült el.

Keszey Ágnes

Egyed János – az adományozó család képviseletében, Dancs László és Farkas László

Fotó: Keszey Ágnes

Három évvel ezelőtt született meg az a gondolat a településen, hogy a temetőben legyen egy harang. Ez az álom közadakozásból: a falu lakóinak és az elszármazottak adományaiból megvalósult. Hogy sokak álma teljesült, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sokan összegyűltek a lélekharang átadására.

Egyed János – az adományozó család képviseletében, Dancs László és Farkas László
Fotó: Keszey Ágnes

-Szeretném kiemelni Egyed Gábort és családját, akik a harang öntését és szállítását saját erőből finanszírozták – ezzel lehetővé téve, hogy felszenteljük. A harang az összetartozás jelképe. Ég és föld között helyezkedik el – összekötve eget és földet. Hangjával segít a lelkeknek megtalálni a helyes utat -mondta az átadáskor Dancs László polgármester avatóbeszédében. Lapunknak kifejtette: a vírushelyzet miatt húzódott el idáig a régi terv megvalósulása. A harangot Farkas László plébános szentelte fel, aki a jelenlevőknek elmondta: 46 éves papsága alatt még nem szentelt harangot.

A harangot annak megszentelése után Dancs László polgármester szólaltatta meg először.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában