rendezvény

2021.06.20. 21:00

Már június 26-án délután elkezdődnek a Múzeumok éjszakája zalaegerszegi programjai

14 órakor indul a Tourinform-iroda vidám családi sétája a Deák térről, míg a Keresztury-ház a könyvtár szervezésében kereshető fel 15 órakor.

zaol.hu

A Deák téri könyvtáros programok 15 órától A páncélszekrény titkai című előadással kezdődnek. Ezenkívül lesz térképkiállítás az egykori Zala megyéről, valamint a belvárosi szobrokhoz kapcsolódó kincsvadászat és QR-kódos helyismereti verseny is.

Akinek kedve támad, az kézműveskedhet a könyvkötőkkel. A Göcseji Múzeum az átalakítás miatt nem szolgál színhelyül, de munkatársai a Mindszenty és Deák téren, a „vár körüli” helyismereti kvízjátékkal várják az érdeklődőket 17 órától.

Lesz családi kézműves-foglalkozás, emellett az egykorvolt zalaegerszegi gyárak bemutatása kínál alkalmat a múltidézésre. Horváth Csaba fazekasmester irányításával pedig műtárgyak másolatai készülhetnek el. A programban bemutatják a készülő új állandó kiállításuk néhány elemét is.

A falumúzeumba érkezőket mesék várják 17 órától. Lesz bábjáték a kisebbeknek, és az estét fél kilenctől táncházzal zárják. A szomszédos olaj- és gázipari múzeumban 18 órától fogadják a vendégeket. A gyermekeknek társasjátékot rendeznek, és bemutatják egyebek mellett a műhely-, illetve mérőgépkocsikat.

Az este leszálltával a Tejútrendszerről kezdődik előadás, a távcsöves csillagászati bemutató pedig a Hold és a kettős csillagok megtekintését ígéri.

A zsinagóga 17 órakor nyitja kapuit, a herendi porcelánok és pillangók kiállítása, kézműves-foglalkozás, porcelánfestő bemutatója, lepkegyűjtő előadása kínál szórakozást. Tóth László koncertje 22 órakor kezdődik, Beethoven-zongoraszonátákat ad elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában