"Nő az Erő" program

2021.06.01. 11:00

Közel 800 zalai nővel kerültek kapcsolatba

Lezárult a Vöröskereszt „Nő az Erő” elnevezésű programja. A 200 millió forintos, uniós támogatottságú projektnek köszönhetően három éven keresztül segítettek hátrányos helyzetű nőket a megyében.

ZH

Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének igazgatója elmondta: ez idő alatt mintegy 800 nővel vették fel a kapcsolatot.

Az EFOP-os pályázat megvalósítására eredetileg 36 hó- nap állt rendelkezésre, a járványhelyzet miatt azonban ezt további három hónappal meghosszabbították. A főbb célok között szerepelt a nők megsegítése a családi életüket, a gyermeknevelést vagy akár a munkahelyükön való megfelelést beleértve. A szolgáltatás központjai Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Zalaszentgróton működtek.

A személyre szabott tanácsadások mellett a legnagyobb sikere a csoportfoglalkozásoknak volt, hiszen a programban részt vevők hozzájuk hasonló sorsú nőtársaikkal találkozhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában