Frissen Zalából

2021.06.01. 06:50

Jól felszerelt kerékpáros-szervizpontot adtak át Balatongyörökön

Kerékpáros-szervizpontot adtak át a csónakkikötő mellett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács jóvoltából. A gyorsjavításokhoz minden eszközzel felszerelt állomást a megyei főkapitány és a település polgármestere rögtön ki is próbálta.

Péter B. Árpád

A puding próbája… A kerékpáros-szervizpontot dr. Vereckei Csaba és Biró Róbert kipróbálta az átadás után

Fotó: Péter B. Árpád

Dr. Vereckei Csaba dandártábornok, Zala rendőrfőkapitánya emlékeztetett, Veszprém megyei kezdeményezésre mára országos programmá bővült a szervizpontok telepítése. Ezek segítik a sportos turisták életét, a rendőrségnek pedig mindez alkalmat ad arra, hogy átadjon néhány, a biztonságot szolgáló információt.

– A boldogság az elkerült bajokból tevődik össze – idézte a kollégáitól hallott bölcsességet a főkapitány –, ehhez szeretnénk megosztani tapasztalatainkat a kerékpárosokkal is. Másrészt gyakorlati segítséget nyújtunk az állomással ahhoz, hogy gond nélkül teljen mindenkinek a kikapcsolódása.

A puding próbája… A kerékpáros-szervizpontot dr. Vereckei Csaba és Biró Róbert kipróbálta az átadás után
Fotó: Péter B. Árpád

Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere lapunk kérdésére elmondta, egyre fontosabb a Balatonnál az aktívturizmus. A településen 1992-ben indultak el az első kerékpáros-fejlesztések, majd egy újabb szakasz megépítésével 2003-ban bezárult a balatoni bringakör, amely azóta szolgáltatásokkal bővül, köztük a szervizpontokkal.

– Mi is próbáljuk a lépést tartani – tette hozzá Biró Róbert –, például a strandunknál egész évben nyitva tartó vizesblokk várja a két keréken érkezőket, amiért számos elismerő szót kaptunk már a kerékpáros társadalomtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában