Frissen Zalából

2021.06.16. 11:00

Használt könyvek találtak gazdára a Keresztury VMK előtt

Félnaponta megújítják a könyvtári kínálatot.

Arany Horváth Zsuzsa

202106015 Zalaegerszeg Használt könyvek vására a városi könyvtárban Nitsch Erzsébet igazgatóhelyettes tagkönyvtár vezető Mázsa Ferenc Arany János Attila Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

Gyermekkönyveket, krimiket, útirajzokat, kertészkedéssel és barkácsolással kapcsolatos köteteket keresnek leginkább azok, akik, elfogadva a József Attila Városi Tagkönyvtár invitációját, a landorhegyi Keresztury VMK előtti térre látogatnak, ahol a bibliotéka böngészőpavilonja várja őket.

Nitsch Erzsébet, a tagkönyvtár intézményvezetője lapunknak elmondta: a kitelepülés az épület elé nagyon jó ötletnek bizonyult, hiszen így a környéken élő érdeklődők szélesebb köre találja meg őket. A használt könyvek a minimális áron hamar gazdára találnak, így a könyvtárosok félnaponta újítják a kínálatot.

Az értékesítéssel egybekötött selejtezés a tartalmilag értékes, ám kevéssé kölcsönzött állományra terjed ki, de felajánlásokat is kap a könyvtár azoktól, akik sajnálnák kidobni a könyveket.

Nitsch Erzsébet, a könyvtár vezetője ad tanácsot Mázsa Ferencnek és Arany János Attilának a válogatáshoz Fotó: Katona Tibor

A használt könyvek vására hétfőn kezdődött és még ma vár mindenkit a Keresztury VMK előtt. Nitsch Erzsébettől megtudtuk: a bevételből új kötetek vásárlását tervezik. Ottjártunkkor a közelben lakó Arany János Attila válogatott éppen: természettel, mezőgazdasággal foglalkozó, gyerekeknek és felnőtteknek szóló, régebbi kiadású könyveket keresett, mert háztáji gazdálkodási terveket dédelget.

- Találtam egy Mesélő természet című, történeteket, verseket, mondókákat, találós kérdéseket tartalmazó könyvecskét, amit a gyerekek biztosan szívesen vesznek – mondta a böngésző, aki fontosnak tartja, hogy olvassanak a fiai. Talált fóliás növénytermesztéssel foglalkozó kiadványt is, de érdekesnek ígérkezik a Varázslatos növények, különös történetek című, 1988-as kiadású könyv is, amelynek a szerzője Alekszej Szmirnov. Mázsa Ferenc egy jó köteg krimivel lett gazdagabb.

- Mindent olvasok, ami régebbi, szeretem a jól megírt szövegeket, vadászom például Moldova György írásait – válaszolta, hozzátéve, ma már nem mondható szorgalmas könyvtárlátogatónak, de a használtkönyv-vásárlási lehetőség kedvére való.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában