Frissen Zalából

2021.06.24. 12:46

A robottechnikával ismerkedtek az általános iskolások Nagykanizsán

Kicsit már a dél-zalai városba tervezett science-parkra hangolva rendezi meg a héten a hagyományos Gyerekegyetem-tábort a Pannon Egyetem Nagykanizsai Körforgásos Gazdaság Központja.

Horváth-Balogh Attila

20210622, Nagykanizsa, Science-tábor a Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Központjában Nagykanizsán Balról jobbra: Szilágyi Barna, Takács Bence és dr. Jaskó Szilárd tanszékvezető egyetemi docens egy robottal. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Gerencsérné dr. Berta Renáta, a központ főigazgató-helyettese elmondta: az idei már a 4. tábor, melyben a szokásos laboratóriumi „vizes” kísérletek mellett az informatika és a természettudományok, valamint a körforgásos gazdaság technológiai kérdései is nagy hangsúlyt kapnak. A nem titkolt cél, hogy az általános iskolás korosztály tagjaiból minél többen kedvet kapjanak az említett szakterületekhez, és esetleg később a nagykanizsai képzési helyet válasszák. Tegnap a gyerekek a robottechnikával ismerkedtek (képünkön balról Szilágyi Barna, Takács Bence és dr. Jaskó Szilárd tanszékvezető egyetemi docens), valamint Goldfárth József, a Mol Nyrt. innovációs igazgatója előadását hallgatták meg.

Fotó: Szakony Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában