Frissen Zalából

2021.06.28. 12:00

A balatonfűzfői tapasztalatcserén zalaiak is részt vettek

A hónap végén záruló, két éve futó, sokrétű LEADER-pályázat egyik elemeként az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület, a Hévíz-Balaton- Zalai Dombhátak LEADER Egyesület és a Zala Termálvölgye Egyesület képviselőinek szervezett tapasztalatcsere- látogatást a Bakony és Balaton Keleti Kapuja egyesület.

Szalay Csaba

Kontics Mónika bemutat néhány felvidéki termelőt

Fotó: Szalay Csaba

Az ötven résztvevő a helyi termékek előállításának és értékesítésének gyakorlatáról cserélt véleményt a Kontics Mónika, a berhidai székhelyű egyesület munkaszervezet- vezetője által összeállított gazdag program során. Az érdeklődők LEADER-pályázatból támogatott, többnyire élelmiszerekkel foglalkozó helyi termelőkkel ismerkedtek, de szintén vidékfejlesztési projektekben részt vevő, kávézót, éttermet vagy kölcsönzőt üzemeltető vállalkozókkal is találkoztak.

Kontics Mónika bemutat néhány felvidéki termelőt
Fotó: Szalay Csaba

A Zala Termálvölgye Egyesület vezetője, Szabó Tibor elmondta, hogy ez a pályázati elem a balatoni termékfejlesztő műhely, amelynek keretében még egy tapasztalatcsere van hátra. A látogatások során minden LEADER-szervezet igyekszik bemutatni saját térségében azokat a jó gyakorlatokat, amelyek a helyi termékek előállításához és értékesítéséhez kapcsolódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában