kerékpározás

2021.05.24. 15:00

Zalaegerszegen is folytatódott a BikeSafe program

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében nemrég a Platán sori bevásárlóközpont parkolójában regisztráltathatták ingyenesen kerékpárjaikat, akik szeretnék biztonságban tudni közlekedési eszközüket.

ZH

Tóth László rendőr őrnagy a helyszínen elmondta: a regisztráció segíti az ellopott bicikli visszajuttatását, hiszen a rendőrség által kezelt adatbázisban a kerékpár egyedi azonosítóit és a tulajdonos részletes adatait is tárolják, fotók is készülnek, ezáltal az ellopott biciklik lapjával összevetve könnyebben találják meg a tulajdonost. A rendőr őrnagy hozzátette: ma már nem ritka a milliós értékű bicikli, az őrzésükre-védelmükre nagyobb figyelmet kell fordítani, ha a tolvaj látja a regisztrációs jelet a kerékpáron, az visszatartja az eltulajdonítástól. A kerékpározás egyre népszerűbb, közlekedésre és sportolásra is használják, bővülnek a városi bicikliutak, ezért is fontos a 6 éve működő regisztrációs lehetőség. A nyilvántartásról azonosítószámot kapnak a regisztrálók, így önállóan is lehet tájékozódni az oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában