Frissen Zalából

2021.05.08. 12:00

Mutatjuk a Zala megyei önkormányzati döntéseket

Hat előterjesztéssel kapcsolatban hozott döntést tegnap a megyei közgyűlés elnöke.

ZH

Dr. Pál Attila elnök Fotó: ZH

Dr. Pál Attila – aki a járványügyi veszélyhelyzetben a testület feladat- és hatásköreit gyakorolja – összeállította az elnöki beszámolót, majd elfogadta a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal 2020. évi belső ellenőrzési jelentését. Ugyancsak elfogadta a zárszámadási rendelet-tervezetet. Eszerint 2020. év során előirányzatszinten a költségvetés főösszege 1.082.033 ezer Ft-ra módosult, a bevételek 967.984 ezer Ft-ra, a kiadások 444.193 ezer Ft-ra teljesültek. A Zala Megyei Önkormányzatnak 2020. december 31-én nem volt adósságállománya. Az önkormányzat a rendelkezésre álló forrásokból a takarékosság elvét előtérbe helyezve a törvény által előírt feladatokat teljesítette – áll a lapunknak küldött közleményben.

Dr. Pál Attila elnök Fotó: ZH

A 2021. évi költségvetés módosítása is szerepelt a napirendi pontok között; a többlettámogatások miatt a bevétel-kiadási főösszeg 930.247 ezer Ft-ra nőtt. Elfogadta továbbá az elnök a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2020. évi működéséről szóló beszámolót, valamint a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 2020. évi egyszerűsített éves beszámolóját és közhasznúsági mellékletét. Az alapítvány vezetője beszámolójában hangsúlyozta, hogy az alapítvány a 2020-as üzleti esztendőben a vírushelyzet vállalkozásokat érintő negatív hatásait megérezte: a tervezett hitelügyletszám 15%-kal csökkent, a hitelmoratórium miatti kamatbevételek csökkentek, a Széchenyi Kártya program népszerűsége ugyanakkor nőtt, 2020-ban 108 ügyletnél, 1,8 milliárd Ft hitelkérelemnél működtek közre. A pályázati programok sikeresen futottak, az inkubátorházakban a bérlők maradtak, bérletidíj-kiesés nem volt. Az alapítvány nyereséges működése és stabil pénzügyi háttere biztosítja a fenntartható működést.

Az előterjesztéseket a megyegyűlési képviselők és a bizottsági tagok ezúttal is előzetesen megkapták, a képviselők észrevételeiket, módosító indítványaikat az elnöknek elküldhették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában