Frissen Zalából

2021.05.08. 10:00

Mesekönyveket is kaptak a beteg zalai gyerekek

Száz-száz mesekönyvet és kifestőt ajándékozott a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekekkel foglalkozó részlegeinek az Ispita Alapítványon keresztül.

Szabó Judit

Bali József, Rigó Márton, Tóth Gábor, Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD. és Hegedűs Barnabás a Bagoly Barni meséi című könyvekkel és kifestőkkel Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A félmillió forint értékű ajándékot pénteken adta át Rigó Márton, az egyesület elnöke, Tóth Gábor alelnök, valamint a kiadványok szerzője, a zalaegerszegi Hegedűs Barnabás Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD. főigazgatónak és Bali Józsefnek, az Ispita Alapítvány elnökének. Mint elhangzott, a 2017 óta működő egyesület rendszeresen jótékonykodik, az Ispita Alapítvány pedig több évtizede segíti a kórház munkáját. Az ajándékot a főigazgató köszönte meg, s elmondta: a kórházi kezelés, főleg, ha hosszabb ideig tart, megterheli a gyerekeket pszichésen is. A könyveket a gyermekosztály és a pszichiátriai osztály gyermek- és ifjúsági részlege kapja meg.

Bali József, Rigó Márton, Tóth Gábor, Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD. és Hegedűs Barnabás a Bagoly Barni meséi című könyvekkel és kifestőkkel Fotó: Katona Tibor

A mesék szerzője, Hegedűs Barnabás gyógymasszőrként dolgozik, és hipnózissal is foglalkozik. Ez ez első könyve, gyógyító meséi a gyerekeknek abban segítenek, hogy megoldják a problémáikat és leküzdjék a félelmeiket, legyen szó a sötétségről, a bepisilésről vagy az injekciós tűről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában