Frissen Zalából

2021.05.14. 07:00

Közösen tartják karban a tavat Zalalövőn

A Borostyán-tó körüli hatalmas terület folyamatosan ad munkát a horgászegyesület tagjainak. Tavasszal a fűnyírás az egyik állandó feladat, amit jórészt közösségi munka keretében végeznek el.

Gyuricza Ferenc

Czömpöl Rajmund, Májer Jenő és Kalamár Krisztián nyírja a füvet a Borostyán-tó partján

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Kalamár Krisztián, az egyesület környezetvédelmi felelőse, szerdán két társával a mintegy 35 hektár vízfelületű tó keleti oldalán kialakított horgászhelyek környékén dolgozott. Mint mondta: az egészségügyi veszélyhelyzet miatt igyekeznek olyan módon elvégezni a közösségi munkákat, hogy rövidebb időszakonként, de kisebb létszámban hívják össze a tagtársakat.

Czömpöl Rajmund, Májer Jenő és Kalamár Krisztián nyírja a füvet a Borostyán-tó partján
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Ahhoz, hogy megfelelően karban tudjuk tartani a zöldterületeket, körülbelül kéthetente végig kell járni a tópartot – magyarázta Kalamár Krisztián. – Tavasszal nagyon gyorsan nő a fű, a csapadékos időjárás pedig még erősíti a folyamatot. Ahol traktorral nem végezhető el a munka, például mert fás-ligetes partszakaszról van szó, ott damilos fűnyírókat vetünk be. Ezeken a helyeken általában négyhetente dolgozunk.

Kalamár Krisztián azt is hozzátette, hogy a környezet védelme érdekében a hulladékot is folyamatosan gyűjtik, bár a helyi horgászokra nem jellemző a szemetelés. A tópart számos pontján helyeztek el hulladékgyűjtő edényeket, és ezek ürítése ugyancsak állandó feladatot ró az egyesület tagságára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában