Frissen Zalából

2021.05.17. 07:00

Játékkal készülnek a hévízi vállalkozók

Egymást követik az év elején alakult Hévízi Vállalkozók Egyesületének (HVE) programjai. Most éppen a turisztikai nonprofit kft.-vel szerveznek játékos pünkösdi forgatagot, amelynek egyik feladatát, a sörcsapolást szombaton este kipróbálták a szervezet tagjai.

Péter B. Árpád

A sörcsapolás is szerepel majd a szombati feladatok között. A szervezők kipróbálták, hogyan megy ez, s természetesen a poharak tartalmát nem öntötték ki…

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Az utolsó egyeztetések egyikére gyűltek össze a múlt hétvégén a HVE-hez csatlakozott vállalkozók a pünkösdi családi-baráti rendezvény előtt. Petróczi Edit, a Hévízi Vállalkozók Egyesületének tagja azt mondta, szombaton szeretnék megmozgatni a helyieket és a környékbelieket, természetesen a város vendégei mellett.

– Ezen a napon 14 állomásos játéksorozatot hirdetünk, amelynek helyszínei behálózzák a várost, Egregytől a belvároson át a véderdőig – mondta el lapunk érdeklődésére a vállalkozó. – Nyolc feladat teljesítése után a résztvevők nyereménysorsoláson vesznek részt, a fődíjak között két éjszakás szállásutalvány és éttermi ajándékutalvány is található. Aki öt feladatot vállal, annak garantált nyeremény üti a markát, amit a Tourinform-iroda előtt található szerencsekeréken pörgethet ki magának.

A sörcsapolás is szerepel majd a szombati feladatok között. A szervezők kipróbálták, hogyan megy ez, s természetesen a poharak tartalmát nem öntötték ki… Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

E héten szombaton 10-től 18 óráig lehet játszani, a piacon pedig 8-tól délig. A feladatok között lesz a főként férfiakat célzó sörcsapolás mellett logikai és kvízkérdés, a gyerekeknek pedig rajzolós, ügyességi és akadályjáték és több meglepetés is, amit egyelőre a HVE nem szeretne elárulni. A pünkösdi városi forgatagban 2 és 5 fő közötti csapatokra, köztük gyermekes családokra is számítanak.

Nincs kötött rend, a látogatók megkapják a menetleveleket, amelyekről tájékozódhatnak a játékpontokról, s közülük azokat és abban a sorrendben kereshetik fel, ahogyan akarják.

– A célunk elsősorban az összefogás elmélyítése, az, hogy a hévízi vállalkozók között szorosabb kapcsolat alakuljon ki – szögezte le Petróczi Edit. – Az egyesület is e gondolat mentén jött létre. Ezen túl hangsúlyos, hogy bevonjuk a helyieket a programjainkba, mert ugyan fontosak a vendégek, sokat köszönhetünk nekik, de magunkról, az itt élőkről sem szabad elfeledkezni. Közösségépítő rendezvénynek szánjuk ezt a játékot, amellett, hogy a turisták számára is remek kikapcsolódási lehetőség.

Petróczi Edit arról is beszélt, hogy a fürdőváros szállodáinak, szobakiadóinak jelzései alapján a pünkösdi hosszú hétvégére nagyon jók a foglaltsági adatok, várhatóan Hévíz hosszú idő után ismét megtelik vendégekkel, ami jó az itt működő vállalkozásoknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában