Koronavírus Zalában

2021.05.17. 17:18

Csökkenés tapasztalható a fertőzöttek számában Lentiben

Jelentősen csökkent a városban a koronavírussal fertőzöttek és a megfigyeltek száma az elmúlt egy hétben.

Korosa Titanilla

Horváth László polgármester

Fotó: ZH Arhív

Horváth László polgármester szokásos hétfői tájékoztatóján elmondta, hogy 11 főről 2-re csökkent a fertőzöttek száma, illetve a járványügyi megfigyelteknél is hasonló csökkenés tapasztalható, 10-ről 2 főre csökkent a számuk.

Ezidáig a településen 764 főnek járt le a járványügyi megfigyelése és 458-an gyógyultak fel a betegségből.

Zajlik a regisztráltak oltása is a városban. Az 1. számú háziorvosi körzetben az elmúlt egy hétben 10 főt oltottak be a vakcinával, a 2. számú körzetben 30 főt első, 10 főt második körben, a 3-as körzetben 20 fő kapott védőoltást, a 4. számú körzetben nem volt oltakozó. A szakorvosi rendelőintézetben lévő oltóponton 139-en kapták meg a vakcinát. Horváth László arra kért mindenkit, hogy aki még nem tette, az regisztráljon és oltassa be magát, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, illetve, hogy minél előbb vissza tudjunk térni a korábbi életünkhöz. Továbbá felhívta a figyelmet a járványügyi, higiénés szabályok további betartására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában