Koronavírus Zalában

2021.05.04. 17:00

Az oltás felelősségvállalás is a közösségért

Már mindkét oltást megkapta Villányi Éva, a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Ház vezetője.

Keszey Ágnes

Fotó: KÁ

Nem csak saját maga miatt, hanem a közösség érdekeit is szem előtt tartva regisztrált és kérte a vakcinát.

A kulturális szakember azt is elárulta, hogy az orosz oltásból részesült.

Fotó: KÁ

-Azért tartottam fontosnak, hogy beoltassam magam, mert szerintem ez egyfajta felelősségvállalás a közösségért. Tudjuk, hogy a nyájimunnitást meg kell szerezni- ehhez bizonyos számú beoltott szükséges. Sokan azt mondják, hogy nem akarják magukat beoltatni – de akkor soha nem fogjuk elérni, hogy bekövetkezzen a nyájimmunitás. Nekem is vannak idősebb, betegeskedő ismerőseim, velük szemben is ez a felelős magatartás – részletezte Villányi Éva. A település kulturális és szórakoztató programjait szervező szakember a nyári programok miatt is fontosnak tartja, hogy minél többen oltassák be magukat, így enyhülhessenej a szigorítások.

-Már összeállt a programtervünk, feltöltöttük az eseményeket a rendezvénynaptárunkba és egyeztettünk az előadókkal. Sok minden függ attól, hogy milyen rendezvényeket, hogyan lehet megszervezni és attól is, hogy beadott pályázataink milyen sikeresek lesznek, hiszen az anyagi forrásaink csökkentek – részletezte Villányi Éva. A JazzFiesta, a TérZene program eseményeire, a két nyári Borkorzóra és tárlatok megrendezésére is készül a falu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában