Frissen Zalából

2021.04.21. 11:11

Mutatjuk, hogy állnak a fejlesztések Lentiben

A zöldváros program keretében zajlik a gyógyfürdőben a szabadtéri élményfürdő szomszédságában a komfortpont, játszótér és sportpályák kialakítása. A napokban a sajtó munkatársainak szerveztek bejárást a területen.

Korosa Titanilla

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Mintegy 1 milliárd forintból megvalósuló zöldváros projekt több elemet is tartalmaz, erről Horváth László polgármester tájékoztatott.

-A beruházás célja minőségi, fenntartható és igényes közterületi zónák és jól használható zöldfelületek kialakítása, melyek megteremtik a pihenés, sport és aktív kikapcsolódás lehetőségét, összeköttetést alkotnak a városközponttal – mondta. – A Kossuth úton kortárs közpark létesült, folyamatban van mintegy 600 méter hosszú szakaszon a fejlesztési területeket összekötő utak, járdák rendezése, közművek cseréje, új parkolóhelyek kiépítése. A projekt a fürdő melletti sétány, valamint a termálvíz-csatorna és környékének rendezését is tartalmazza.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A termálfürdő területén készülnek a sportpályák, a játszótér a hozzájuk tartozó komfortponttal.

- A komfortpont egy kiszolgáló épület lesz, mosdó-és fürdőhelyiségekkel, illetve büfével – tájékoztatott Hordós Krisztina Rita, a kivitelező Le-Ko Kft. ügyvezetője. – A játszótér kialakítása társasjátékra hasonlít. Öntött gumiburkolat lesz az alja és különböző körökben tudnak a gyerek játszani, valamint térelemeket és padokat is helyezünk ki ide. Emellett egy műfüves labdarúgó kispályával és két szabványméretű strandröplabda pályával bővül a kínálat.

A projektben összesen megújításra kerülő terület meghaladja a 3,5 hektárt, melyből mintegy két hektár a zöldfelület, a sport és játszótér területének nagysága eléri a 3500 négyzetmétert. A végső cél a zöld – rekreációs funkciók fejlesztése, a közlekedés feltételeinek javítása mellett a települési arculat és identitás erősítése, egy összefogott, városi arculat kialakítása.

A bejáráson részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki gratulált a város önkormányzatának a fontos turisztikai fejlesztéshez, mely a gyógyfürdő és a szálloda kínálatához kapcsolódik. Hozzátette, hogy Lenti sokat áldoz az idegenforgalmat serkentő beruházásokra, ez a folyamatos építkezés tervezetten zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában