Koronavírus Zalában

2021.04.28. 07:00

Javuló járványügyi adatok Sármelléken

Az elmúlt hónapok legjobb járványügyi jelentését tette közzé hétfőn a település önkormányzata. E szerint nincs a faluban fertőzött ember.

Péter B. Árpád

Sármellék hivatalos közösségi portálján hetente több alkalommal közzéteszik a falura vonatkozó friss ÁNTSZ-adatokat. A legfrissebb, hétfői jelentés szerint a településen nincs aktív fertőzött, és hatósági házi karanténban is csupán egy helybéli van. Mostanra 92-en felépültek a betegségből Sármelléken.

Mindez annak fényében figyelemre méltó, hogy március eleje óta folyamatosan emelkedett a Covidban szenvedők és a kontaktként veszélyeztetettek száma is. Március 19-én például 9 igazolt fertőzött volt a településen, karantént pedig 23 esetben rendeltek el, és még hetekig tízhez közelített a betegek száma és húszhoz azoké, akik nem hagyhatták el az otthonukat.

Ugyanakkor az önkormányzat arra kérte a helybélieket, egészségük megóvása érdekében továbbra is fegyelmezetten tartsák be a járványügyi előírásokat, így a maszkviselésre és az egymás közötti távolságra vonatkozó szabályokat.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában