Frissen Zalából

2021.04.23. 16:00

Felújították a hahóti egészségügyi centrumot és az óvodát

Megújult a település óvodája, illetve egészségügyi centruma, mindkét komplexum esetében eszközfejlesztésre is sor kerülhetett a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően.

Horváth-Balogh Attila

20210423, Hahót, Felújították a hahóti egészségügyi centrumot és az óvodát. Szabó Zsolt polgármester. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Fotó: Szakony Attila

A megvalósult beruházásokat pénteken megtekintette Manninger Jenő országgyűlési képviselő is.

- 2020-ben két, a település életében nagyon jelentős fejlesztést valósíthattunk meg a kormány támogatásának köszönhetően – bocsátotta előre Szabó Zsolt polgármester. – Az egyik keretében a jövő nemzedék számára fontos óvoda belső felújítása és a szükséges eszközök beszerzése valósult meg. Ennek jelentősége túlmutat önmagán, reményeink szerint a kedvező körülmények hozzájárulhatnak a községhez kötődés kialakításához a gyerekek körében. Az egészségügyi centrumunk korszerűsítése pedig mindannyiunk egészségvédelmét szolgálja, komfortérzetét javítja.

 

A napköziotthonos óvoda fejlesztését a Magyar Falu Program 100 százalékban, 15,6 millió forinttal támogatta. A munkálatok során a kivitelező elvégezte az óvodai nevelési feladatot ellátó helyiségek, a szélfogó, iroda, öltöző előtér, csoportszoba, gyermek mosdók és felnőtt wc-k, személyzeti helyiségek korszerűsítését. Kisebb részben homlokzati felújítás is történt. A pályázati támogatásból a legszükségesebb, hiányzó eszközöket is beszerezhették, így például vetítővászonnal, projektor állvánnyal, projektorral gyarapodott az intézmény. Az önkormányzat az elnyert támogatást a saját költségvetéséből egymillió forinttal egészítette ki.

Az egészségügyi centrumot (azon belül pedig a házi- és fogorvosi rendelőket, a védőnői szolgálat helyiségét, valamint a kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket) 25 millió forint MFP-forrásból és 2 millió forintos önkormányzati szerepvállalással sikerült modernizálni. A centrum építészeti, épületgépészeti felújításon esett át, továbbá itt is sor kerülhetett eszközfejlesztésre. Utóbbi egyebek közt EKG-műszer, csecsemőmérleg és új fogorvosi szék, valamint kezelőegység beszerzését jelenti.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő a bejáráson azt mondta: a Magyar Falu Programban prioritást élveznek az orvosi rendelők és az óvodák, hiszen ezek a legfontosabbak az adott településen élők életminősége szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában