Frissen Zalából

2021.04.19. 11:30

Felpörgetnék az újranyitást Hévízen

Szorosabbra fűzi és hamarosan intézményesíti kapcsolatát az önkormányzat a nemrégiben alakult vállalkozói egyesülettel. A városban működő kereskedők és vendéglátók már a közeli jövőben is több programmal rukkolnak elő.

Péter B. Árpád

Egyeztetés a következő időszak terveiről, programjairól, b–j: Morvai Anikó, Kotora Pál és Papp Gábor Fotó: Péter B. Árpád

A pandémia idején fogalmazódott meg, főként Hévíz kereskedőiben, hogy összefogva erősebbek lehetnek, így született meg a vállalkozói egyesület gondolata. A szervezetet bő egy hónapja jegyezték be, a minap pedig vezetői Papp Gábor polgármesterrel egyeztették terveiket. A találkozó után a városvezető lapunknak arról beszélt, korábban is lett volna létjogosultsága a vállalkozói összefogásnak, de a vírushelyzet egyértelművé tette, hogy csak a közös munka vezethet sikerre. A folyamatot erősítette az őszi konzultációsorozat, amelyet Papp Gábor kezdeményezett, hogy egyeztessen Hévíz gazdasági szereplőivel.

- A szállodaigazgatókkal és a szobakiadókkal régi és folyamatos a kapcsolat, együtt tervezünk és dolgozunk a város sikeréért – fogalmazott a polgármester. – Most ez a kör bővült a helyi vállalkozókkal. Mindannyiunk célja az, hogy a város minél eredményesebb legyen.

– Az önkormányzat cége, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. hamarosan együttműködési megállapodást ír alá a Hévízi Vállalkozók Egyesületével (HVE), ám ennél is fontosabb, hogy a valóságban legyen párbeszéd, közös gondolkodás – jegyezte meg Papp Gábor.

Leszögezte, az önkormányzat örömmel fogadta a kezdeményezést, és támogatja azt akár anyagilag vagy rendezvényhelyszín biztosításával, a HVE tervezett programjait pedig beillesztik a város kínálatába, ami egyúttal marketing-együttműködést is jelent.

Morvai Anikó, az egyesület elnöke lapunk kérdésére azt mondta, bár a korlátozások nehezítik az építkezést, a találkozást és az egyeztetéseket, egyre többen jelentkeznek egyesületi tagnak, illetve a tervezett programokhoz együttműködő partnerként.

Egyeztetés a következő időszak terveiről, programjairól, b–j: Morvai Anikó, Kotora Pál és Papp Gábor Fotó: Péter B. Árpád

– A „törzsgárda” hetente találkozik, a megfogalmazott ötleteinket, javaslatainkat pedig ezt követően egyeztetjük Papp Gáborral, illetve a turisztikai kft. és az egyesület vezetőivel – tette hozzá a kereskedő. – Azt szeretnénk, hogy a járvány után Hévíz minél sikeresebb legyen, és sokan jöjjenek a városba, ezt akarjuk támogatni programjainkkal.

Az első a már kétszer elhalasztott Börze lesz május 1-jén és 2-án, amikor több mint ötven üzlet és szolgáltató kínál 20–70 százalék közötti kedvezményt a városban. Mindezt megspékelik kétfajta nyereményjátékkal, és közben építik a Helló, Hévíz! brandet, árulta el Kotora Pál, a HVE alelnöke.

Pünkösdkor pedig jön a következő program: játékos feladatokkal, szellemi, ügyességi erőpróbákkal várják különféle helyszíneken a látogatókat, helyieket és turistákat egyaránt. Erről Kotora Pál nem akart egyelőre többet elárulni, mert meglepetésnek szánják mindazoknak, akik már vágynak egy kis élményre, kikapcsolódásra, felüdülésre az elmúlt egy év után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában