Koronavírus Zalában

2021.04.28. 13:02

Bécsben is nyitnak az üzletek és a szolgáltatók

Bécs városvezetése kedd délelőtti tanácskozását követően sajtótájékoztatón jelentette be, hogy május 3-án a fővárosban is megnyithatnak az üzletek és a testközeli szolgáltatók. A május 19-i országos nyitáshoz viszont valószínűleg még nem csatlakozik Bécs városa.

orf.at, zaol.hu

Fotó: pixabay.com

Michael Ludwig (SPÖ) polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, „Behatóan informálódtunk arról, hogy mi a helyzet a kórházakban. Mi még mindig a kritikus határ felett vagyunk, mivel az intenzív osztályokon kezelt betegek több, mint 33 százaléka koronavírus fertőzés miatt került oda.“ Mindezek ellenére május 3-án Bécsben is megnyithatnak az üzletek és a testközeli szolgáltatók. Mindenhol FFP2-es maszkot kell majd viselni és a szolgáltatóknál csak negatív koronavírus teszttel lehet igénybe venni szolgáltatásokat. Május 3-án véget ér a kültéri maszkviselési kötelezettség. Egy hét múlva a múzeumok és az állatkertek is kinyithatnak Bécsben – tájékoztat a magyarok.orf.at.

Michael Ludwig polgármester ismét kihangsúlyozta, nem tudja garantálni azt, hogy Bécs városa is részt vesz a május 19-i országos nyitásban. „A nyitást illetően minden lépésnek elővigyázatosnak és tartósnak kell lennie.“ mondta. Az oe24.at“ hírportál információi szerint a bécsi vendéglátóegységek belső terei még május 19. után is zárva maradnak és az edzőtermek sem nyithatnak meg még akkor.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában