Koronavírus Zalában

2021.04.20. 08:00

Apró tűszúrás a járvány ellen – Vargáné Szalai Kata az oltás mellett döntött

Nagykanizsa A 2016-os Zala Szépe, Vargáné Szalai Kata a pécsi Leőwey Klára Gimnázium óraadó tanáraként úgy döntött: beoltatja magát. A Pfizer vakcináját kapta, de bármelyiket elfogadta volna.

Benedek Bálint

Vargáné Szalai Kata szeretné vissza a régi életét

Fotó: ZH

A fiatal pedagógus leszögezte: szeret utazni, és vannak országok, ahova védőoltás nélkül nem engedik be. Az egzotikus helyek felkeresése előtt kötelező vállalni például a malária, a Zika-vírus vagy épp a sárgaláz elleni vakcinát. Olyankor senkit nem érdekel, hogy milyen alkotóelemekből áll össze egy ilyen szérum, illetve melyik országban gyártották.

Vargáné Szalai Kata szeretné vissza a régi életét
Fotó: ZH

– Beoltattam magam, mert szeretnék visszatérni a mindennapi elfoglaltságaimhoz is – tette hozzá Kata. – Nagyok a járvány miatti veszteségek, de a vakcina hatására talán pozitív irányú változás indulhat el. Fiatal vagyok, szeretnék kimozdulni a lakásból és visszakapni az aktív, energiadús életemet. És persze nagyon hiányzik a család, a találkozások élményei szellemileg és lelkileg is feltölthetnének. Az oltás már bennem van, de még így is óvatosan közelítek, remélhetőleg egyszer eljutnunk arra a pontra, amikor mindenki megérti a vakcinázás igazi jelentőségét. Remélhetőleg a tanárok és a fiatalok is vállalják ezt az apró tűszúrást.

Szalai Kata hozzátette: az ismeretségi körében lévő orvosok, biológus és mentőtiszt is, egymástól függetlenül az oltás fontosságára hívták fel a figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában