Frissen Zalából

2021.04.30. 20:00

A vártnál hamarabb elkészülhet a csesztregi kerékpárút

A várakozásokat felülmúló ütemben halad az Ady utcai kerékpár­út építése, a Magyar Falu Program támogatásával.

Gyuricza Ferenc

Kiss Gergő György, Horváth Gábor, Horváth Roland és Barcza Tibor rakja a térkövet

Fotó: Gyuricza

A csesztregi kerékpárút építése azért fontos beruházás a településen, mert a község ipari parkját köti össze a faluközponttal, így a kerékpárosoknak annak elkészülte után már nem a forgalmas Lenti–Bajánsenye összekötő út belterületi szakaszán kell haladniuk. Bedő Róbert polgármester a 48 millió forintos beruházás kapcsán elmondta: 465 méter hosszban épül ki kétszer egy haladósávos, 2,3 méter széles kerékpárút, amelynek felülete fugamentes térkő burkolatból készül. A leendő kerékpár­út egy részéhez, a Teleki és a Rákóczi út torkolata közötti szakaszhoz ugyancsak térburkolt járda is kapcsolódik, ezt szegélykővel választják el a kerékpáros haladósávoktól.

Kiss Gergő György, Horváth Gábor, Horváth Roland és Barcza Tibor rakja a térkövet
Fotó: Gyuricza

– A kivitelező két hónapos határidővel vállalta az építési munkálatokat, de ha ilyen ütemben haladnak, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor akár még hamarabb is elkészülhetnek – tette még hozzá a polgármester. – Amennyiben a járványhelyzet lehetőséget nyújt rá, szeretnénk majd egy nagyobb avatóünnepséget is tartani, hiszen kiemelt beruházásról van szó, amely egyszerre szolgálja a településen élők közlekedésbiztonságát, továbbá javítja a faluképet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában