Koronavírus Zalában

2021.04.29. 09:00

A második védőoltáson is túl van Tompa Gábor

A koronavírus elleni második védőoltáson is túl van Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház igazgatója, aki az elsők között regisztrált a vakcina igénylésére, amikor erre lehetőség nyílt.

Arany Horváth Zsuzsa

Tompa Gábor

Fotó: ZH–Archívum/Pezzetta

– Nem vagyok virológus, ezért természetesen elfogadom a hozzáértő szakemberek javaslatait – mondta a direktor, hozzátéve, láthatjuk, az egész világ a védőoltásban látja a világjárvány visszaszorításának esélyét. – Úgy vélem, nincs más út, az oltással pedig nemcsak magamat, hanem azokat is védem, akikkel kapcsolatba kerülök. Ez elemi felelősség számomra, szeretnénk minél többen egészségesek maradni, ekképp is vigyázva egymásra, a lehető legkisebb terhet rakva az egészségügyi ellátásra, a kórházakra. Ha egészséges maradok, nem foglalom mások elől a helyet a gyógyító intézményekben.

Tompa Gábor
Fotó: ZH–Archívum/Pezzetta

Tompa Gábor nem szenvedett a vírusfertőzésben, de a környezetében, a baráti körében sajnos több haláleset is előfordult, sokan betegedtek meg, most is van kiért aggódnia, s rajtuk keresztül szövődményekről is értesült.

A védőoltások mindegyikében bízik, ettől függetlenül nem akar pálcát törni a bizonytalanok felett, viszont úgy véli, oltás nélkül arra kell vállalkozni a közösség érdekében, hogy hosszabb-rövidebb időre izolálja magát az ember. Az elmúlt időszakban ő is ezt tette, igyekezett kevés kontaktust kialakítani, csak a munkahelye és az otthona között közlekedett, felnőtt fia is hazaköltözött erre az időre, „és nem mentünk sehová”, mondta a színházi vezető. Tompa Gábor a munkatársainak az egészsége és biztonsága érdekében is fontosnak tartotta a védőoltást, s reméli, nyáron, amikor elindul a kvártélyházi színház, már biztonságosan várhatják a közönséget az előadásokra, a koncertekre, táncszínházi produkciókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában