Tervekkel készülnek

2021.03.23. 07:00

Pályázati támogatásból tartanának rendezvényeket Tormaföldén

Elsősorban a működési költségekre költi el a helyi sportegyesület, valamint a Szent János-hegyért Egyesület is a nemrég elnyert pályázati támogatást.

Korosa Titanilla

Archív felvételünk a főfás prés avatásán készült: Kondákor József (b), dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere, Keléné Juhász Ilona és Smidéliusz Zoltán evangélikus püspökhelyettes, a Da Bibere Borlovagrend tagja

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Korosa Titanilla

Utóbbi civil szervezet főként rendezvényeket tartana az elnyert 300 ezer forintból, ha erre a járványhelyzet enyhülését követően lehetőségük lesz. Keléné Juhász Ilona, az egyesület elnöke számolt be az idei tervekről.

– Idén és tavaly is nyertünk működési költségek finanszírozására támogatást – mondta Keléné Juhász Ilona. – Nagyon hasznos számunkra a néhány százezer forintos segítség, amit részben adminisztrációs költségekre fizettünk ki, másrészt igyekeztünk színvonalas rendezvényeket tartani és ezekhez eszközöket vásárolni. Tavaly új terítőket, tányérokat, kávéskészletet, kávéfőzőt szereztünk be, illetve borkóstoláshoz megfelelő poharakat, hiszen programjaink jórészt a borhoz, szőlőhegyhez kapcsolódnak. Idén tovább bővítjük a készletet evőeszközökkel, tálakkal, melyek majd rendezvényeinken jó szolgálatot tesznek – sorolta.

Archív felvételünk a főfás prés avatásán készült: Kondákor József (b), dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere, Keléné Juhász Ilona és Smidéliusz Zoltán evangélikus püspökhelyettes, a Da Bibere Borlovagrend tagja Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap / Archív

Tavaly a pandémia miatt programjaik közül több elmaradt és egyelőre idén sem lehet még tervezni.

– Az elmúlt évet jól sikerült Vince-napi pincejárással indítottuk együtt a lakosi-hegyi gazdákkal, de közbejött a járvány és ezenkívül csak a nyári hegyi búcsúra gyűltünk össze, amikor felavattuk a Szent János-hegyen a főfás prést – folytatta. – Nagyon készültünk a Márton-napra, de novemberben a lezárások miatt ez is elmaradt. Sajnos így telt el az elmúlt év és az ideire is áthúzódik a tavalyi helyzet, ám ennek ellenére terveink vannak. Ahogy a lehetőségek engedik, szeretnénk borbírálatot szervezni tágabb körben, a környező települések gazdáival közösen, tervezzük a dél-zalai bormustrát, a Márton-napi programot, illetve közgyűlésre is sort kerítünk, ha lehet, hiszen taglétszámunkat is szeretnénk bővíteni, lennének is jelentkezők, akik belépnének az egyesületbe. Emellett csatlakoznánk olyan programokhoz, mint a tormaföldei gesztenyefesztivál és szakmai kirándulásokat is tennénk, ha szabad lesz az út. Tervezzük még, hogy a Szent János-hegyen a névadó szobrának környezetét rendbe tesszük és kialakítjuk a szobor felé a megközelítést egy lépcsőfeljáróval, valamint környezetszépítő akciókba is bekapcsolódunk. Az évet pedig a hagyományos ünnepi összejövetellel zárnánk – tette hozzá.

A Szent János-hegyért Egyesület mellett a helyi sport­egyesület is támogatáshoz jutott. Kondákor József arról szólt, hogy 300 ezer forintot nyertek el, ami nagy segítség a szervezetnek. Az összeget bérleti díjra költik, illetve a helyi labdarúgócsapattal kapcsolatos egyéb költségeket finanszírozzák belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában