Frissen Zalából

2021.03.24. 07:00

Zala megye is csatlakozik az országos húsvéti adománygyűjtéshez

Húsvétra készülve idén is megszervezi országos adománygyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, és a jótékonysági akcióhoz csatlakozik a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, valamint annak anyaszervezete, a Herman Ottó Nonprofit Intézet Kft. is.

Gyuricza Ferenc

A program célja legalább 400 család ünnepének szebbé tétele, de a szervezők szeretnék a fogyatékos- és idősellátással foglalkozó intézményeket is bevonni a támogatottak körébe. Kaj István pusztaszentlászlói polgármester, a nemzeti vidéki hálózat zalai referense elmondta: adományként elsősorban tartós élelmiszereket, higiéniás termékeket és védőfelszereléseket, valamint olyan egyéb eszközöket várnak, amelyeknek a háztartások hasznát vehetik.

A gyűjtés április 4-ig tart, s a vírushelyzetre való tekintettel a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, illetve a szeretetszolgálat munkatársai azt is vállalják, hogy amennyiben az adományozók nem tudják a felajánlott termékeket valamelyik kijelölt gyűjtőpontra eljuttatni, akkor a meg­adott címről ők elszállítják. Kaj István hozzátette: az akció keretében természetesen célzott adományok felajánlására is lesz lehetőség, azaz amennyiben valamely támogató maga kíván kedvezményezettet – akár rászoruló családot, akár intézményt – megjelölni, akkor a koordinátorokkal történő egyeztetés során ezt is igyekeznek megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában