Koronavírus Zalában

2021.03.22. 17:40

Maradnak a beutazási szabályok Ausztriában

Ausztria május 31-ig meghosszabbította a beutazási rendelkezéseket – számolt be nemrégiben osztrák hírforrásra hivatkozva az „Ausländerin – magyar NŐK Ausztriában” elnevezésű Facebook csoport.

Benedek Bálint

Sankt Margarethen im Burgenland, 2020. április 22. Osztrák rendõr ellenõriz egy autóst a magyar-osztrák határon, a Fertõrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) közötti átkelõhelyen 2020. április 22-én. A két ország külügyminiszterének megállapodása értelmében a koronavírus-járvány miatt lezárt átkelõt ismét megnyitották, hogy megkönnyítsék az Ausztriában dolgozó magyarok közlekedését. MTI/Filep István

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

Mint írták: ennek értelmében az ingázó munkavállalók esetén marad az aktuálisan hatályos rendelkezés, mely szerint még május 31-ig kötelező lesz a beutazásnál a teszt és a regisztráció. Amennyiben a beutazó nem a jogszabályok kivételes esetei közé tartozik, úgy az Ausztriába való belépést követően tíznapos házikarantént rendelnek el, melyet legkorábban öt nappal később lehet negatív teszteredménnyel felfüggeszteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában