Koronavírus Zalában

2021.03.29. 11:47

Koronavírus elleni oltás: Aki kéri, annak segítenek a regisztrációban

A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. mindenkinek, aki kéri, segítséget nyújt a koronavírus elleni védőoltás felvételéhez elengedhetetlen online regisztrációban.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Vajda Bernadett mentor-tanácsadó (jobbról) egy ügyfél vakcina-regisztrációját intézi Fotó: Szakony Attila

A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. alapvetően a térségben élő hátrányos helyzetű álláskeresőknek nyújt segítséget az elhelyezkedéshez, ami jelen helyzetben elsősorban online álláskeresést, elektronikus ügyintézést jelent. Többen szociális információkért is keresik a szervezetet – most azonban az oltási regisztráció került a fókuszba.

Mint azt Polai György, a szervezet ügyvezetője elmondta: az egyik mentoráltjuk felvetése nyomán döntöttek úgy, hogy ily módon beszállnak a koronavírussal szembeni védekezésbe.

Képünkön Vajda Bernadett mentor-tanácsadó (jobbról) egy ügyfél vakcina-regisztrációját intézi Fotó: Szakony Attila

- Ő attól tartott, hogy majd esetleg hátrányt szenved a munkaerő-piacon, szűkíti az elhelyezkedési lehetőségeit az, hogy nem kérte és kapta meg a koronavírus elleni védőoltást – bocsátotta előre Polai György, aki egyben a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás munkaszervezetének (mellyel szoros kapcsolatban áll a foglalkoztatási együttműködés) vezetője is. – Mivel nem rendelkezik otthoni internet-hozzáféréssel, itt, a Bajza utca 2 alatti irodánkban segítettünk neki a regisztrációban a vakcinainfo.gov.hu honlapon. A térségben egyre nő az oltások iránti igény, ezért úgy láttuk, hogy érdemes felvállalni ezt a segítségnyújtást, mert sokan vannak, akiknek az online regisztráció ilyen-olyan okok miatt nehézségbe ütközik. Közzétettük a „szolgáltatásunkat” (képletesen szólva, hiszen teljesen ingyenes) a lehetséges nyilvános fórumokon, így a Zalai Hírlapban is, aminek a hatására elkezdtek jönni az emberek.

Polai György jelezte: eddigi tapasztalataik alapján a hozzájuk fordulók közül többen szintén a későbbi munkahely megtalálása érdekében kérik a segítséget, vannak, akik postán nem kaptak értesítést az oltási lehetőségről, sokaknak nincs internetkapcsolata, egyedül él, vagy időskorú – esetleg mindez együtt. S akkor még nem beszéltünk azokról, akik azt sem tudják, kihez kell fordulniuk.

- Ami pedig a korosztályokat illeti, a fiataloktól a nyolcvan évesekig bezárólag jönnek ügyfelek, többségében nagykanizsaiak, de a járás többi településéről is érkeztek már, sőt, volt, aki Nagyatádról keresett fel minket – magyarázta az ügyvezető. – Február eleje óta közel 70 regisztrációt készítettek el a mentoraink, akik mindenkinek szívesen segítenek. A legfontosabb, hogy mindenki hozza magával a betegkártyáját, mert csak avval tudjuk elvégezni a regisztrációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában