online

2021.03.05. 16:29

Élőben közvetítették a gimnáziumi szalagavatót a nagykanizsai Batthyány-gimnáziumban

Online szalagavatót tartottak nemrégiben a nagykanizsai Batthyány-gimnázium kis aulájában, ahol a diákok arcmaszkban, a védőtávolságot tartva, vendégek nélkül kapták meg a szalagot osztályfőnöküktől. A felemelő esemény pillanatait a szülők a gimnázium Facebook oldalán élőben követhették, s mindegyik tanulóról fotó is készült.

Benedek Bálint

Fotó: A szerző

A különleges és a koronavírus-járvány miatt szomorú alkalomról Dénes Sándor az intézmény igazgatója beszélt. Elmondta: az iskolai munkatervben már előre meghatározták a hagyományos értelemben vett szalagavató időpontját, általában február elejét jelölték meg. Ugyanis általában erre az időpontra készültek el korábban a diákok a szalagavatós táncukkal.

Fotó: A szerző

- Amikor tavaly októberben épp indulhatott volna a koreográfiák megtanulása, november 11-én viszont átálltunk a digitális tanrendre – folytatta az igazgató. – A mostani végzős évfolyam tagjai már a hetedik hónapja vannak távol a közösségtől, egymástól, tanáraiktól és iskolájuktól, vagyis online térben dolgoznak. Ezért úgy döntöttünk, hogy osztályonként megtartjuk számukra a szalagavatót. A fiatalok megérkezésükkor fertőtlenítették a kezeiket, arcmaszkot húztak és megmértük a testhőmérsékletüket. Majd az aulában egymástól megtartva a biztonságos védőtávolságot az osztályfőnöktől megkaphatták a nagykorúságot szimbolizáló szalagot.

Fotó: A szerző

Dénes Sándor hozzátette: az öt végzős osztály közül az „E” osztállyal kezdtek, akiknek az ünnepi pillanatait a Facebook oldalukon élőben közvetítették, és mindegyik szalagfeltűzésről készült fénykép.

Fotó: A szerző

- Nehéz pillanatok ezek, amikor maszkban, egymástól távol állnak a diákjaink – tette hozzá. – Ettől függetlenül szerettünk volna némi örömöt szerezni nekik ezzel a gesztussal. Nagyon bízunk abban, hogy a tavaszi ballagás már olyan formában történhet, melyet korábban megszokhattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában