beruházás

2021.03.01. 12:48

Elkezdődött a fejlesztés a Lenti gyógyfürdőben

Az elmúlt héten a munkaterület átadásával elkezdődött a gyógyfürdőben a tavaly decemberben bejelentetett mintegy 2,4 milliárd forint értékű fejlesztés.

Korosa Titanilla

A beruházás a fedett fürdő épületét érinti

Fotó: Goór Zsolt

Aki arra jár láthatja, hogy az építkezések során használt korlátokkal vették körbe a téli bejáratot, a napokban pedig elkezdődnek a bontási munkálatok.

A beruházás a fedett fürdő épületét érinti
Fotó: Goór Zsolt

A beruházás tartalmát Kárpáti Zoltán, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elevenítette fel.

-Három eleme van a projektnek – kezdte Kárpáti Zoltán. – Az első érinti a fürdő téli bejáratát, átalakul a belső tér, az itt található Tourinform iroda, illetve a teljes enteriőr. A második projektelem részeként modernizálják a vízvezeték-, illetve a vízforgató és légtechnikai rendszert, megújul a fedett fürdőben a medencetér, korszerűsítik a medencéket. A harmadik elem a legfontosabb, új épületrészben több mint tízszeresére növekszik a fürdő gyógyászati részlege, ahol a térségben egyedülálló szolgáltatások lesznek elérhetők.

Ilyen az oxigénterápiás központ, melynek jótékony hatását élvezhetik a szív- és érrendszeri, légzésszervi megbetegedésekkel küzdők, de alkalmas égési sérülések kezelésére, illetve a terápia lerövidítheti az ízületi és csontsérülések rehabilitációs idejét, valamint a koronavírus kezelésében is eredményes. Továbbá szén-dioxid-kezelés, antigravitációs terápia, illetve a hideg jótékony hatását kihasználó krioszauna is része lesz a kínálatnak.

-A városra, illetve a létesítményre nézve ez a 2,4 milliárd forintos beruházás nagyon nagy értékű, ilyen jellegű fürdőfejlesztés a Dunántúlon egyedül Lentiben van – tette hozzá Kárpáti Zoltán. – A munkálatok előre haladtával szakaszok átadások lesznek. Szeretnénk ez év végén a fedett fürdőrészt – a tan-úszó-gyógy- hidromasszázs medencét és a pancsolót – megújulva átadni a vendégeknek. A teljes beruházás várhatóan 2022 szeptemberében zárul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában