Koronavírus Zalában

2021.03.20. 15:30

Az autisták számára semmi veszélyt nem rejt – Győrfy Anikó a koronavírus elleni oltásról

A nagykanizsai Alapítvány az Autista Gyermekekért elnöke, Győrfy Anikó szeretné beoltatni magát, mert nem lát más kiutat a koronavírus-járványból. Szerinte az autista embereket is támogatni kell abban, hogy felvegyék a vakcinát.

Benedek Bálint

Győrfy Anikó

Fotó: Szakony Attila

- Hiszek Istenben és bízom az orvostudományban, ezért úgy érzem, az oltás felvétele hasznos az emberek számára – fogalmazott az elnökasszony. – A világban több helyütt kifejlesztett oltóanyagok csúcstechnológiát képviselő laboratóriumokban készültek, ezért mindegyik biztonságos. A korábbiakat sem kérdőjeleztük meg, beadattuk a gyermekeinknek, hiszen szülőkként tudtuk: megvédjük a súlyos betegségektől őket. Szinte már automatizmus, ha egy egzotikus országba utazunk, aminek a vírusait nem ismerjük, azonnali védelmet szeretnénk magunknak.

Győrfy Anikó
Fotó: Szakony Attila

Az érdekvédelmi tanácsadóként is tevékenykedő, Győrfy Anikó kötelességének érzi felvenni a vakcinát. Elmondta: a fogyatékkal élő emberek is egyre nehezebben viselik ezt az időszakot. Ha nagyon gyorsan nem változik a helyzet, vagyis az átoltottság mértéke nem növekszik, akkor náluk egyéb más pszichés problémák is jelentkezhetnek.

A szakember szerint az autisták számára semmi veszélyt nem rejt az oltás felvétele, a jövőben igyekeznek hiteles információkkal ellátni a hozzájuk fordulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában