Koronavírus Zalában

2021.03.14. 07:00

A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének tagjai bíznak az oltásban

Találkozások, rendezvények maradnak el a járvány miatt. A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete is várja, hogy ismét szabadabb legyen az élet.

Keszey Ágnes

A kiváló minőségű balatoni, zalai borok megismertetése, hírnevének öregbítése és a kulturált borfogyasztás elterjesztése a célja a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének.Több mint két évtizede teszik mindezt. Emellett meghonosították azt a rendezvényt, mely csakhamar messze földön ismertté és nagy közönséget vonzó eseménnyé vált. Ez az egyéni és csoportos jelmezverseny és látványos felvonulás, a Keszthelyi Városi Karnevál. A pandémia miatt ez és több más program is elmaradt, melyet az egyesület rendezett, vagy szervezésében, lebonyolításában részt vett.

-Gyökeres változást jelentett a járvány. A tagok nagy része nem a fiatal korosztályhoz tartozik, sokunknak unokája van. Nagy fájdalmunk, hogy nem tudunk találkozni. Legutóbb szeptemberben tudtunk összejönni: kiránduláson vettünk részt. Azóta csak gyászmiséken, temetéseken találkoztunk. Sok tragikus esemény közvetlen baráti körben történt. Borlovagok, borlovagok feleségei hunytak el. Nem mindenki a járvány következtében, de nehéz időszak volt- idézte fel Dévényiné Balogh Gyöngyi, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete elnöke.

Annak ellenére, hogy most is szigorítások érvényesek, már bizakodnak a tagok.

-A barátnők nagy többsége bízik az oltásban, és hogy a vakcina segít a helyzeten. Reméljük, hogy az oltások birtokában visszatérhetünk a normál életbe.

Így készülnek arra, hogy nyáron a térség borfesztiváljai megvalósulhatnak, melyeknek az egyesület is aktív résztvevője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában