aktuális tudnivalók

2021.02.07. 07:00

NAV: őrizzék meg az igazolásokat

Február közepéig mindenkinek meg kell kapnia a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat.

ZH

Forrás: Pixabay

Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés, hívja fel a figyelmet közleményében a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Mint írják, a munkáltatók, kifizetők úgynevezett összesített igazolást állítanak ki a dolgozóiknak, a tavalyi kifizetésekről, juttatásokról (M30-as igazolás), valamint – amennyiben volt ilyen – a kedvezményre és rendelkezésre jogosító összegek­ről.

Az összesített igazolást idén február 1-jéig, a kedvezményekre, rendelkezésekre jogosító igazolást pedig február 15-ig kell mindenkinek megkapnia.

A dokumentumokat meg kell őrizni, mert március 15-e után, amikortól már megtekinthető lesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített adóbevallási tervezet, ezek alapján egyeztethetők az adatok, illetve érvényesíthető az adó-visszatérítés. Az igazolásokat legalább az elévülési idő lejártáig szükséges megőrizni.

A NAV eszja oldalán – tájékoztat a kommüniké – már minden szja-bevallási információ elérhető, emellett az adóhatóság folyamatosan közzéteszi az aktuális tudnivalókat, így többek között a bevallási tervezettel kapcsolatos határidőket és teendőket.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában