főleg saját forrásból fejlesztettek

2021.02.15. 10:00

Megújult az úthálózat Zalasárszegen

Nem sok dél-zalai kistelepülés elégedett belterületi útjaival. A 130 fős Zalasárszeg azonban igen, hiszen néhány év alatt újraaszfaltozták a 2,2 kilométeres hálózatot, az önkormányzat főleg saját forrásból fejlesztett.

Benedek Bálint

Nagy Gábor polgármester a település közelmúltban felújított haranglábánál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Nagy Gábor polgármester a kistelepülés beruházásairól szólva elmondta: a Kossuth és a Petőfi utca felújítása ugyan évekbe telt, de most kitűnő minőségben szolgálja a lakosságot. Közel 10 millió forintba került a rekonstrukció, nagy részét az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Nagy Gábor polgármester a település közelmúltban felújított haranglábánál
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Jellemzően önerőből valósítottuk meg fejlesztéseinket – folytatta a falu első embere. – Korábban többször pályáztunk a hivatal elöregedett tetőszerkezetének felújítására, de rendszerint visszautasították a kérelmeinket. Azonban, mivel több helyen beázott az épület, veszélyessé vált, végül úgy döntöttünk, az önkormányzat újítja fel. Sőt, a szintén régi, korszerűtlen nyílászárókat is lecseréltük jól szigetelő ablakokra és ajtókra. A következő lépés az lenne, hogy a Magyar Falu Program segítségével a kultúrház külső szigetelését és színezését elvégezhessük. Ehhez mindenképpen szükséges lenne a vidékfejlesztés elősegítésére kiírt program, hiszen akkor szinte újjávarázsolhatnánk az épület­együttest.

Nagy Gábor hozzátette: a temetőben található, ravatalozóként szolgáló fedett terasz az évtizedek alatt annyira tönkrement, hogy megjavítására nem volt lehetőség. Ezért egy pályázat keretében 6,3 millió forintból újat építettek. A falu lakosságát szolgálja a 7-es főút melletti buszváróhoz biztonsági okokból készült 100 méter hosszú járda, így a környékbeli iskolákból hazatérő gyerekeknek nem kell a forgalmas út szélén gyalogolniuk. Ezenfelül saját erőből négy kamerát telepítettek, amit a jövőben újabbak követnek. Továbbá sokak vágya teljesült azzal, hogy egy helyi vállalkozó jóvoltából, közel 2,2 millió forintból felújították a haranglábat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában