Koronavírus Zalában

2021.02.27. 07:00

Magát az oltást meg sem érezték – Györkös Dezsőné tapasztalatai

„A rémhírek és szóbeszédek ellenére számunkra nem volt kérdés, hogy beoltassuk-e magukat” – mondta Györkös Dezsőné nyugdíjas pedagógus, közvetlenül azután, hogy a városi kórházban megkapta a koronavírus elleni vakcinát.

Szalay Csaba

Györkös Dezsőné már meg is kapta a vakcinát

Fotó: Szalay

A zalaszentgróti térség idős lakóinak oltása három hete kezdődött meg a keszthelyi egészségügyi intézményben kialakított oltóponton. Először a 80 éven felülieket oltották a Pfizer-Biontech vakcinával. Ottjártunkkor tekenyei, türjei és szentgróti idősek és fiatalabbak is megkapták a védőoltást. Közülük kérdeztük meg a köztiszteletnek örvendő, több generációt tanító Györkös Dezsőnét tapasztalatairól.

Györkös Dezsőné már meg is kapta a vakcinát
Fotó: Szalay

- Meggyőződésem szerint a járvány megfékezésének a vakcina a legjobb eszköze – hallottuk tőle. – A férjem már korábban megkapta az első adagot, és semmilyen mellékhatást nem tapasztalt.

Györkös Dezsőné elmondta: az oltóponton jól szervezetten bonyolódott a művelet.

- Az épületbe lépéskor katonák fogadtak, majd ők kísértek kedvesen és segítőkészen a különböző „állomásokra” – mesélte. – Az egészségügyi dolgozók fáradhatatlanul és nagy empátiával foglalkoztak mindenkivel. Az oltást magát meg sem éreztük. Az egész nem tartott tovább 45-50 percnél, de ebből 30 percet az oltás utáni pihenő tett ki. Az itt dolgozók minden elismerést megérdemelnek, és remélem, hogy még sokan bízzák a gondjaikra magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában