hónapok óta nem találkoztak

2021.02.10. 14:23

Hiányzik a dalolás, a közösség a Gyenesi Dalárdának

Pékné Orbán Julianna, a Gyenesi Dalárda vezetője – énekeseivel együtt – nagyon várja, hogy újra legyen lehetőség találkozásra, együtténeklésre, fellépésekre.

Keszey Ágnes

 

Az idősebb férfiakból álló csoport vezetője az elmúlt években az együtténeklés örömén túl sokszor kiemelte a közösség fontosságát és a barátságokat. Ám a Gyenesi Dalárda tagjai már hónapok óta nem találkoztak.

- Férjemmel együtt regisztráltunk az oltásra, várjuk az értesítést. Én a dalárda vezetőjeként semmilyen nyomást nem akarok gyakorolni a tagokra, de számon tartom, hol tartanak. Kapcsolatban vagyunk telefonon, és sokakkal találkozom is, amikor ebédért menet elsétálnak a ház előtt. Jelentkeznek az oltásra és én úgy gondolom, hogy szépen lassan mindenki be fogja oltatni magát. Én a kiváráson vagyok: még áprilisra sem vállaltam szerepléseket – mondta Pékné Orbán Julianna. Tavaly március közepén, amikor abbamaradtak a próbák, minden hétvégére volt tervezett fellépés, s három CD kiadását tervezték – ebből egy valósult meg, s néhány nyári fellépés. Ám ősszel ismét megszűntek a rendezvények és a gyakorlások.

Pékné Orbán Julianna Fotó: A szerző

-Ez a próbák nélküli időszak visszaeséssel járhat. Elképzelhetetlen, hogy milyen hiányérzetünk van. Dalárdavezetőként telefonos kapcsolattartással tudom csak enyhíteni, vagy azzal, hogy egy dalárdás társunk a közösségi oldalon videókkal felidézi a korábbi szerepléseket. De kíváncsian várjuk, hogyan tovább

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában