fejlesztés

2021.02.17. 14:13

Eszközfejlesztés Gellénházán – Megújult a fogorvosi ellátás

Megújult a fogorvosi rendelő eszközparkja Gellénházán. A beruházást a Magyar Falu Program nyertes pályázatával és a körjegyzőséghez tartozó önkormányzatok támogatásával valósították meg.

Mozsár Eszter

Nádasi-Veren Melinda, dr. Nagy Zita, Vigh László, Farkas Imréné, Tóth Tibor és Rákos Krisztina a modern fogorvosi eszközökkel.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az 1970-es évek óta saját fogorvosi praxisa volt a zalai településnek. Az előző fogorvos nyugdíjba vonulása után tavaly áprilistól helyettesítőként dr. Nagy Zita vállalta el a körzetet, amihez jelenleg több, mint háromezer páciens tartozik. A fogorvos eleinte Zalaegerszegen fogadta a betegeket, novembertől azonban már helyben, a felújított rendelőben dolgozik hetente kétszer. Mint mondja, jók a tapasztalatai, nagy igény van az ellátásra.

Nádasi-Veren Melinda, dr. Nagy Zita, Vigh László, Farkas Imréné, Tóth Tibor és Rákos Krisztina a modern fogorvosi eszközökkel. Fotó: Pezzetta Umberto

Várhatóan hosszabb távú szerződést köt az önkormányzattal. Farkas Imréné polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Magyar Falu Program pályázatán három millió forintot nyertek, a hiányzó öt millió forintot a körjegyzőséghez tartozó kilenc önkormányzat adta össze, így tudták beszerezni az új fogorvosi berendezést és a kiegészítő eszközöket.

A helyettesítésnek köszönhetően egyetlen napra sem maradtak ellátás nélkül. Vigh László országgyűlés képviselő hangsúlyozta, hogy Gellénháza szerencsés helyzetben van, több vidéki településen sajnos nem biztosított a fogorvosi ellátás. Végül hozzátette: idén összesen 250 milliárd forint áll rendelkezésre a Magyar Falu Program pályázatain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában