Koronavírus Zalában

2021.02.22. 07:00

Dr. Paczolay Ilona az elsők között regisztrált az oltásra

Mindenkit arra biztat dr. Paczolay Ilona nyugalmazott orvos, hogy oltassa be magát a koronavírus ellen.

Korosa Titanilla

Dr. Paczolay Ilona

Fotó: Korosa

Ő is az elsők között regisztrált az oltásért, és várja, hogy sorra kerüljön. – A védőoltás az egyetlen megoldás a járvány megfékezésére, a betegség elkerülésére – fogalmazott dr. Paczolay Ilona. – Így lehet minél előbb blokkolni a terjedését. Ha a lakosság 60-70 százaléka védett lesz a vakcina által, akkor várhatóan javul majd a helyzet, kevesebb lesz a fertőzött, hiszen a hazánkba érkező készítmények a veszélyesebb vírusmutánsokkal szemben is eredményesen alkalmazhatók. Mindenkit arra biztatok, hogy regisztráljon az oltásért, az idősek főként védjék magukat. Vannak idősek, akiket a családtagok annyira féltenek, hogy nem engedik el otthonról, viszont biztosan sokan szeretnének már társaságba menni, ismerősökkel találkozni.

Dr. Paczolay Ilona
Fotó: Korosa

– Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha nem ágálunk a vakcina ellen – mondta dr. Paczolay Ilona. – Az oltás beadatása nem jár akkora kockázattal, mint az elmaradása. Úgy gondolom, mindegyik oltóanyag hatásos, a második oltásnál már megadja a kellő védettséget a vírus ellen. A mellékhatások pedig, mint az izomláz, hőemelkedés, szinte elhanyagolhatók.

Hozzátette, hogy az egészségügyi, higiénés előírások betartása mellett tegyünk sétát rendszeresen a szabadban, egy kis mozgás és a friss levegő jótékony hatású.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában