Tartós élelmiszereket küldtek a vállalkozók

2021.01.04. 07:00

Semjénházáról is indult segélyszállítmány a földrengés sújtotta horvátországi településekre

Egyre többen segítik adományokkal a horvátországi földrengés sújtotta településeket. Legutóbb a semjénházi horvát nemzetiségi önkormányzatot kereste fel két vállalkozó, hogy félmillió forint értékű adományt juttassanak el a gyűjtőpontra.

Benedek Bálint

Preksen László helyi vállalkozó (balról) és Mátés Ferenc, a semjénházi horvát nemzetiségi önkormányzat elnökségi tagja a tartós élelmiszerekkel felpakolt kisbusznál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Mint arról lapunk is többször beszámolt, egy héttel ezelőtt több erős földrengés rázta meg a Zágráb környéki falvakat. A leginkább Petrinja és Sziszek városaiban okozott súlyos károkat a földmozgás, a halottak mellett többen megsérültek. Magyarország az elsők között ajánlotta fel a segítségét, ahogy a horvát határhoz közeli zalai településeken is folyamatosak a gyűjtések. Ehhez csatlakozott a semjénházi horvát nemzetiségi önkormányzat, akiket a helyi Preksen László és a kanizsai Horváth „FaFeri” Ferenc vállalkozók keresték fel, hogy 500 ezer forint értékben tartós élelmiszerekkel segítsenek a bajbajutottakon.

Preksen László helyi vállalkozó (balról) és Mátés Ferenc, a semjénházi horvát nemzetiségi önkormányzat elnökségi tagja a tartós élelmiszerekkel felpakolt kisbusznál Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A korábbi évekből még jól emlékszem magyar földrengésekre, melyek ereje eltörpül a horvátországihoz képest – fogalmazott Preksen László. – A szörnyű pusztításról készült képsorokat látva a horvát nemzetiségi önkormányzattal és egy kanizsai vállalkozó barátommal eldöntöttük: segítünk. Az elhatározást gyorsan tettek is követték, hiszen nem késlekedhettünk, sokak élete néhány másodperc alatt dőlt össze. Végül száz embernek ötezer forint értékű, főleg tartós élelmiszerekből álló csomagot állítottunk össze.

Az adományokkal megpakolt kisbusz csütörtökön indult el a horvátországi Csáktornyában található gyűjtőpontra, ahol a Vöröskereszt aktivistái osztják el a csomagokat.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/foldrengest-tapasztaltak-zala-megyeben-4796554/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában